Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi'nden ücretsiz check-up

Konak Belediyesi'nden ücretsiz check-up

Konak Belediyesi'nin başlattığı sağlık taramalarından faydalanan 55 yaş ve üzeri vatandaşlar ücretsiz verilen check-up hizmeti sayesinde tepeden tırnağa muayene oldu.

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 11:31

Konak Belediyesi’nin Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne üye olan 55 yaş ve üzeri yaklaşık 500 kursiyer için ücretsiz sağlık kontrolü hizmeti başlatıldı. Halil Rıfat Paşa semtinde faaliyet gösteren merkezde onlarca kursa ve aktiviteye katılan kursiyerlerin genel sağlık durumlarını tespit etmek için Konak Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’nde görevli doktor ve sağlık personelince gerçekleştirilen kontrollerde tüm üyelerin nabız ve tansiyon ölçümü yapıldı. Şeker, kolesterol, karaciğer ile böbrek fonksiyonlarının testi ve tam kan sayımı için de kan alındı.  Sağlık taraması kapsamında kursiyerlere elektrokardiyografi (EKG) de uygulandı.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Hafta boyunca sürecek taramaya isteyen tüm kursiyerler katılabilecek. Yapılan ölçümler ve alınan tahlil sonuçları belediyenin kurum hekimleri tarafından değerlendirilerek kişilerle paylaşılacak. İleri yaşlarda ortaya çıkabilen muhtemel hastalıkların erken teşhisinde büyük rol üstlenen ve ömür uzatan sağlık kontrollerinde çıkan sonuçlara göre şüpheli değerlere sahip kişiler hastanelerin ilgili sağlık birimlerine yönlendiriliyor. 

KONTROLLER DÜZENLİ YAPILIYOR

Konak Belediyesi Ziya  Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde yapılan sağlık taramaları merkezden faydalanan vatandaşları oldukça mutlu etti. Tahlillerini sıra beklemeden ve yorulmadan gerçekleştirmenin kolaylığını yaşayan kursiyerler, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce yapılan düzenli sağlık kontrollerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri de başlatılan uygulamanın düzenli olarak Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde devam edeceğini söyledi. Ayrıca her hafta salı ve çarşamba günleri meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taraması için de randevu alan vatandaşların KETEM’e de götürüldüğü dile getirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.