Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyespor transfer atağında

Konak Belediyespor transfer atağında

Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde 2 hafta önce 6-1 kazandığı İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor maçında 2002 doğumlu 3 futbolcuyu esame listesine yazarak statüyü ihlal eden ve Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından hükmen 3-0 mağlup sayılan Konak Belediyespor transferde harekete geçti.

  • Ege Postası
  • 15.12.2016 - 15:22

 İlk 5 haftada biri hükmen olmak üzere 3 yenilgi alan mavi beyazlılarda teknik direktörü Ali Alanç, 2'si Nijeryalı, 1'i Rus 3 yabancı ile prensip anlaşmasına vardıklarını, ayrıca 2 yerli oyuncuyu renklerine bağlayacaklarını açıkladı. 

Belarus ekiplerinden Minsk'te forma giyen Nijeryalı forvet Ester Mekuley Titilayo, yine Belarus temsilcisi Bobruichanka'da oynayan Nijeryalı orta saha Ijeoma Obi ile Rusya'nın CSKA Moskova takımında top koşturan santrfor Rus Valeriia Bespalikova ile hafta sonuna kadar sözleşme imzalayacaklarını belirten Ali Alanç, "Ceza bizi daha da kamçıladı. Sonuçta bu takım son 4 yılın Türkiye şampiyonu.  Yapacağımız takviyelerle 5'inci şampiyonluğu da kazanıp, önümüzdeki yıl ülkemizi yine Avrupa'da temsil edeceğiz" dedi.

CEZAYA İSYAN

Konak Belediyespor Başkanı Zeki Günen, Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun, 6-1 kazandıkları İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor maçında kendilerini 3-0 hükmen yenik saymasına isyan etti. Tahkim Kurulu'na itiraz edeceklerini dile getiren Başkan Günen, altyapılarında 300 sporcu olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray 14 yaşındaki Mustafa'yı özel maçta oynattığı için alkışlandı, biz gençlere şans verdiğimiz için ceza aldık" dedi. 

Mevcut statünün altyapıya önem veren kulüplerin aleyhine olduğunu sözlerine ekleyen Zeki Günen, "Kural, 10 kişilik kadroya 2002 doğumlu 2 futbolcunun alınmasına izin veriyor. Bu çok saçma. O zaman hiç genç futbolcu yetiştirmek için uğraşymayalım. Bir an önce bu sistemin değişmesi gerekiyor" diye konuştu. Bu arada Konak Belediyespor'da Genel Menajer Aslı Karataş'ın yerine geçen sezon takımda forma giyen Özge Özel'in getirildiği açıklandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.