Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak gücüne güç katıyor

Konak gücüne güç katıyor

Konak Belediyesi bir yandan yeni kamulaştırmalarla kamusal alanları çoğaltırken bir yandan da belediye hizmetlerinin daha çok kişiye ulaşması için kiraladığı yeni binalarla gücüne güç katıyor. Kamulaştırmaya hız verildi

  • Ege Postası
  • 16.01.2017 - 10:57

İzmir’in kalbi Konak’ta belediye hizmetlerinin verildiği merkezlerin sayısını çoğaltmak için mahallerde kiralama yöntemine giden Konak Belediyesi, Zeytinlik Mahallesi'ndeki beş katlı boş binayı kadın ve çocuklara hizmet veren bir merkeze dönüştürmek için kiraladı. Üç yıllığına kiralanan 485 metrekarelik bina yapılacak ufak çaplı tadilatın ardından hizmete açılacak.

KAMULAŞTIRMAYA HIZ VERİLDİ

Zeytinlik sakinlerine hizmet verecek binayı gezerek incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye hizmetlerinin daha çok kişiye ulaşması için yeni kamusal alanlara ihtiyaç duyulduğunu, bunun için bir taraftan kamulaştırmalar yaptıklarını bir taraftan da kiralama yöntemine başvurduklarını söyledi. 2016 yılında kamulaştırma ve kiralamalar için bütçeden yaklaşık 20 milyon TL harcandığını dile getiren Pekdaş, "Konak’ta boş kamusal alan bulmak zordu. Bu nedenle yeni kamulaştırmalar yapmamız gerekti. Göreve gelir gelmez bunun çalışmasını başlattık. Kısa zamanda kamusal alanlarımızı çoğaltmaya başladık. Bunun yanında yeni spor ve semt merkezleri açmak için de bina kiralamaları yapıyoruz. Son olarak Zeytinlik Mahallesi’nde beş katlı bir binayı kiraladık. Kısa zamanda burasını kadın ve çocuklara hizmet veren bir merkeze dönüştüreceğiz. Yakında Hatay Pazaryeri civarında bir bina kiralamayı planlıyoruz. Burasını da hemşehrilerimizin hem sosyalleştiği hem de spor yaptığı bir merkeze dönüştüreceğiz. Aynı zamanda çocuklarımızın sanatla ve bilimle buluştuğu bir alan olacak. Yeni yılda da hemşehrilerimizin mutluluğu ve esenliği için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MAHALLERDE KİRALAMA ATAĞI

Konak Belediyesi Zeytinlik Mahallesi'nde kiraladığı beş katlı binanın yanı sıra daha önce de Toros, Mehmet Ali Akman ve 1. Kadriye mahallelerinde de kiralama yöntemine giderek belediye hizmet birimlerinin sayısını çoğaltmıştı. Kiralanan bu yerler kadınlar ve çocuklara yönelik kursların ve eğitimlerin verildiği merkezlere dönüştürülmüştü. Ayrıca Karataş semtindeki tarihi bir bina da yine kiralama yöntemiyle Dario Moreno Sanat Merkezi adıyla hizmete açılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.