Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak işçisinden zam isyanı

Konak işçisinden zam isyanı

Konak Belediyesi’ne bağlı şirket MERBEL A.Ş.’de çalışan yaklaşık 650 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandı. Zam talepleri kabul görmeyen işçilerle belediye arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde personel Şubat ayının başında greve çıkacak. Konak işçisinden zam isyanı

  • Ege Postası
  • 27.12.2016 - 14:27

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında Ağustos ayında başlayan toplu sözleşme görüşmeleri ücret anlaşmazlığına takıldı. MERBEL işçileri belediye önünde eyleme giderken, sendika grev eylem kararını askıya çıkardı. Önümüzdeki 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamadığı takdirde belediye çalışanları greve gidecek ve ilçedeki birçok hizmet kesintiye uğrayacak.

Konak Belediyesi’nde çalışan işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şubesi bir eylem düzenledi.

Belediye önünde toplanan Konak Belediyesi çalışanları zam taleplerinin kabul görmemesi üzerine hazırladıkları pankartlar ve “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Sözleşme hakkımız, grev silahımız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak belediye yönetimini protesto etti.

SENDİKADAN PEKDAŞ’A ÇAĞRI: ÖZVERİ SIRASI SİZDE

650 işçi adına açıklamada bulunan Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara insanca yaşanabilir ücretler istediklerini kaydederek, “Genel-iş Sendikamız ile Konak Belediyesi’ne bağlı Merbel A.Ş arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. İşverenle yaklaşık arabulucu süresi de dahil olmak üzere  toplamda 8 kez görüşme  yapılmıştır.Uzlaşma sağlanmayan maddeler kazanmış olduğumuz ekonomik ve demokratik sosyal haklarımızdan oluşmaktadır. Hakkımız olan ve mahkeme kararlarıyla da kesinleşmiş banka promosyonları , devlet İkramiyesi, ilave tediye hakkımızı istemekteyiz. İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürdürmek için talep ettiğimiz makul ücreti ve haklarımız almak için bugün grev ilan kararını duyuruyoruz. Yıllardır biz emekçilerden  özveri göstermemiz isteniyor ve halen de istenmektedir. Bu sefer biz emekçiler de Konak Belediyesi’nin sosyal demokrat belediye başkanına işçilerin emeğinin, alın terinin karşılığının verilmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

BELEDİYE YÜZDE 7’LİK ZAM TEKLİFİNE İŞÇİDEN RET!

Belediye tarafından sunulan yüzde 7’lik zam teklifini kabul etmeyeceklerini duyuran Şube Başkanı Kara, geçtiğimiz yıl imzalanan yüzde 17’lik zam içeren sözleşmeyi hatırlattı. İşçinin kanuni hakkı olan promosyon ücretleri ve ikramiyelerin takipçisi olacaklarının altını çizen Kara sözlerine şöyle son verdi: “Konak halkına, fen işlerinde, parklarında ve idari binalarından, doğumdan ölüme kadar hizmet eden, gece gündüz iklimin bütün zorluklarına rağmen elleriyle çöp toplayan bu emekçilere haklarının verilmesi sendikamızın talebidir. İnsan onuruna yaraşır bir hayat, ekmeğimizi, onurumuzu ve  çocuklarımız için insanca yaşam ücretleri talep etmekteyiz. İşverenin uzlaşmaz ve anlaşılmaz tutumu bizleri grev noktasına getirmiştir. Her alanda greve hazırlıklı olduğumuz bilinmelidir. Grevden asla vazgeçmeyeceğimiz ve çekinmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Almış olduğumuz ücretler yoksulluk sınırının altında yer almaktadır. Maaşlarımız ekonomik kriz karşısında adeta pul olmuştur. İsteğimiz asgari 4 kişilik bir ailenin geçim koşullarının oluşturulmasıdır. Konak Belediyesi’nde aynı işleri yapan işçiler arasında kadrolu, memur, şirket ve taşeron işçilerin ücretlerinin; eşit işe eşit ücret politikamız ile belirlenmesi ve iş barışının bu şekilde korunacağının inancındayız.”

SARI: TÜM İZMİR’DE GREV BAŞLAR!

Hükümetin son dönemde hayata geçirdiği uygulamalar ile işçi sınıfını sefalete mahkum ettiğini dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “İşçiyi elinizin tersi ile itmeyin. Bu sefer de onların yüzü gülsün. Bu kentin sokaklarına bürokratlarınızla değil, işçilerle hizmet götüreceksiniz. Konak Belediyesi’nde anlaşma sağlanamadığı takdirde yarın Karabağlar, Çiğli ve diğer belediyelerde de arkadaşlarımız bize destek olacak ve mücadelemizi İzmir geneline yayacağız” diye konuştu.

GREV OLURSA BELEDİYE HİZMETLERİ KESİNTİYE UĞRAYACAK

Sendika yönetimi basın açıklamasının ardından hazırlanan grev ilan kararını belediyeye asarak iki aylık sürecin resmen start aldığını duyurdu. 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamadığı takdirde, belediyenin idari birimleri başta olmak üzere, 650’ye yakın MERBEL işçisinin çalıştığı temizlik, park ve bahçeler, fen işleri gibi birçok birim personeli iş bırakacak ve Şubat başından itibaren grev süresince birçok temel belediye hizmeti de kesintiye uğrayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.