Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisi karıştı!

Konak Meclisi karıştı!

Halkapınar’da Başkent Üniversitesi’ne ait mahkemelik araziyle ilgili tartışmalar Konak Belediyesi’nin meclis toplantısına taşındı. Satışa karşı çıkan AK Parti grubu meclisi terk ederken, Başkan Sema Pekdaş ise “Demokrasi size fazla geldi” çıkışında bulundu. AK Parti Meclisi terk etti

  • Ege Postası
  • 07.09.2017 - 19:42

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen meclis toplantısına satış tartışmaları damga vurdu. Halkapınar’da Başkent Üniversitesi’ne ait olan ve hastane yapılması planlanan atıl durumdaki araziye ilişkin kritik bir karar alındı. 2014 yılında söz konusu arazide yer alan hissesini kamu yararı olmadığı gerekçesiyle devretmeyen ve bedelsiz tahsis talebine de karşı çıkan Konak Belediyesi, bu kez satış kararı aldı. Meclis toplantısında tartışmaya yol açan karar sonrasında AK Parti oturumu terk etti.

 

AK Parti'den Başkan Pekdaş'a çok sert eleştiri

AK PARTİ’DEN “BALLI SATIŞ” ÇIKIŞI

Mecliste gündeme gelen söz konusu satış işlemiyle ilgili söz alan AK Parti’li Tevfik Erdoğan araziye geçmişte inşaat ruhsatı verildiğini belirtti. AK Parti’li Meclis Üyesi Erdoğan, satış işleminin belediye şirketi üzerinden yapılması ya da bağımsız denetleme kuruluşları tarafından bedel tespiti yapılarak satış işlemi gerçekleştirilmesini talep etti. Erdoğan alternatif olarak da hastane ile hisse oranında ortaklığa gidilmesini önerdi. Konuşması sırasında “Gelecekte burayla ilgili ballı satış iddiaları gündeme gelsin istemiyoruz” diyen Erdoğan’ın konuşması meclis toplantısında tartışmaların fitilini de ateşledi.

CHP’DEN SERT YANIT: VAKIFLARA VERİLEN TRİLYONLUK YERLER NE OLACAK'

Erdoğan’ın sözleri sonrasında meclis üyeleri arasında sözlü tartışmalar yaşanırken, Başkan Sema Pekdaş ve CHP’li meclis üyesi Avukat Mehmet Ali Büyükkayıkçı taşınmazın son hukuki durumu hakkında teknik bilgiler verdi. CHP grubu adına tartışmalara dahil olan Başkanvekili Ahmet Karadağ ise “Sadece Konak’ta değil, tüm Türkiye’de kamuya ait değerlerimiz korunmalıdır. Bu ülkede vakıflara verilen yerler, bedava verilen trilyonluk yerler ne olaca? Konak Belediyesi ne vermi? Burası satılmamış…. Burada kamu kurumu vasfı ile yapılmış bir müracaat var. Buranın ücretsiz tahsisi istenmiş. Biz buna ret vermişiz. Biz kanuna uygun satış olabilir diyoruz. Daha bunlar gerçekleşmeden iddialar var. Yüreğimiz yanıyor. Türkiye’de nereler, kimlere, ne vakıflara ne şekillerde veriliyor ki… Keşke herkes Konak kadar hassasiyet gösterse. Zan altında kalmayalım. Biz kamu vicdanı adına çok rahatsız” dedi.

AK PARTİ SALONU TERK ETTİ

Başkent Üniversitesi’ne ait araziyle ilgili karara ilişkin görüş bildirmek amacıyla söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş, Başkan Sema Pekdaş’a “Meclisi yönetirken adaletli davranın” diyerek seslenince salonda tansiyon yükseldi. Gelişmeler üzerine iki partinin meclis üyeleri arasında karşılıklı tartışma başlarken, Başkan Sema Pekdaş, Başdaş’ın konuşmasını keserek, “Ben buraya nasıl hakim olacağımı bilirim. Ben başkansam bunu yapıyorum. Meclis böyle yönetilir. Fazla demokrasi gördüler…” dedi. Başdaş, Eğer buraya hakim olamayacaksınız, o koltuktan kalkın. Burayı istediğin gibi yönetemezsin. Bilmiyorsanız öğreneceksiniz” dedi. Çıkan tartışmaların ardından Başdaş ve AK Parti’li diğer meclis üyeleri salonu terk etti. Tartışmalara yol açan hisse satışına ilişkin madde ise CHP’li üyelerin oyçokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.