Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta 12'nci semt merkezinin temeli atıldı

Konak'ta 12'nci semt merkezinin temeli atıldı

Kadınların ve çocukların toplumsal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla çalışan Konak Belediyesi çeşitli meslek edindirme, hobi ve beceri kurslarının verildiği semt merkezleri ağına bir halka daha ekledi. Temeli atılan Aziziye Semt Merkezi ile semt merkezlerinin sayısı 12'ye çıkmış oldu. Konak'ta 12'ncisinin temeli atıldı

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 13:58

İzmir’in kalbi Konak’ın Aziziye Mahallesi'nde yapımına başlanan semt merkezinin temel atma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purcu, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde konuklara Konak Belediyesi’nin semt merkezleri ile ilgili hazırlanan kısa filmin gösterimi yapıldı.

HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Daha sonra kürsüye semt merkezlerinde eğitim alarak kendi işini kuran Demet Efendioğlu ile Semra Akgün isimli iki kursiyer çıktı. Efendioğlu ve Akgün hayal ettikleri mesleğe Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde katıldıkları kurslar sayesinde kavuştuklarını söyledi. Güzellik salonu işletmeye başlayan iki kursiyer de kendilerine bu fırsatı sunan Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a tüm kursiyer kadınlar adına teşekkür etti. Aziziye Mahalle Muhtarı Emin Budulgan da törende yaptığı konuşmada mahallelerine böylesi güzel bir merkezi kazandırılmasından ötürü Konak Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Her şey Türkiye’miz için, her şey vatan için. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İKİ SEMT MERKEZİ DAHA YOLDA

Temel atma töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise 12. semt merkezinin temelini atmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Kadın Danışma Merkezi’nin de dahil olmasıyla hizmet verilen merkez sayısının 14’e ulaştığını belirten Pekdaş, önümüzdeki günlerde temel atacakları Toros ve 1. Kadriye Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerlerine de birer semt merkezi inşa edeceklerini müjdeledi.

DEMOKRASİYİ ÇOĞALTACAĞIZ

Semt merkezlerinin mahallelinin buluştuğu, mahallenin kalbinin attığı yerler olarak tanımlayan Başkan Pekdaş, bu nedenle semt merkezlerini önemsediklerini ve sayılarını çoğaltmak istediklerini söyledi. Birlikte yönetimin en temel merkezleri olan muhtarların da semt merkezlerinde birlikte olduğu yerler olduğunu belirten Pekdaş, “Biz bu ağları ilmik ilmik örerek kentte demokrasiyi çoğaltmak istiyoruz. Özgür birey olmayı öğrendiğimiz sürece hem hukuk devletine hem demokrasiye sahip çıkıp aydınlık bir Türkiye yaratmanın yollarını hayata geçireceğiz. İzmir’den bu mücadeleyi yükseltmek durumundayız. Üzerimizdeki sorumluluk çok ama İzmirli hemşerilerimizle birlikte bunu başaracağımıza olan inancım tam. El ele, kol kola aydınlık bir Türkiye için yürüyeceğiz. Türkiye’nin gözü İzmir’de ve İzmir’den umut bekliyorlar” dedi. Törene katılanların Ramazan ayını da kutlayan Pekdaş, Ramazan ayının dayanışma ruhunu çoğaltmasını ve hayırlarla gelmesini diledi.

MECLİS BİRŞEY YAPMIYOR

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da Başkan Pekdaş’ı semt merkezlerine verdiği önemden dolayı kutlayarak, yöneticilerin ve siyasetçilerin birincil görevinin insanları mutlu etmek ve onların hayatına dokunmak olduğunu belirtti. Milletvekilliği döneminde mecliste halk için bir şey yapıldığını iddia eden Purçu, vatandaşın hayatına dokunan, kadınlar, çocuklar ve gençler için semt merkezleri açarak onların hayallerini gerçekleştirdiği için Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş ve beraberindekiler semt merkezinin temeline ilk harcın dökülmesi için düğmeye birlikte bastı.

MESLEK EDİNECEKLER

İzmir'in kalbi Konak'ta kadınların toplumsal hayata etkin ve üst düzeyde katılımını sağlamak ve onların üreterek ekonomik olarak güçlenmelerini desteklemek amacıyla açılan semt merkezinin inşaatı 240 günde tamamlanması planlanıyor. Merkez tamamlandığında bölgeye kamu eli de değmiş olacak. İki katlı bina hizmete girdiğinde meslek edindirme, yabancı dil, geleneksel el sanatları, hobi ve beceri kurslarının verildiği bir merkez olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.