Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta çöken yolun onarımı başladı

Konak'ta çöken yolun onarımı başladı

Konak Belediyesi, dört kez yapım ihalesine çıktığı ancak her defasında ihalesi çeşitli gerekçelerle iptal edilen Zeytinlik Mahallesi 1170 Sokak’taki çöken yolu kendi imkanlarıyla yapma kararı aldı. Fen İşleri ekipleri yıkılan istinat duvarını yeniden örmek için çalışmalara başladı.

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 10:50

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yoğun yağışlar nedeniyle çöken 40 yıllık istinat duvarının sebep olduğu kaymadan ötürü bir süredir kullanılamayan Zeytinlik Mahallesi 1170 Sokak’taki yolun yapım çalışmaları başladı. Çeşitli tarihlerde çıkılan dört yapım ihalesinin de çeşitli gerekçelerle iptal edilmesi üzerine Konak Belediyesi, çöken yolun yapımını kendi imkanlarıyla gerçekleştirme kararı aldı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve iş makinelerinin katılımıyla başlatılan yapım çalışmalarında ilk olarak çöken istinat duvarı güçlendirilerek yeniden örülüyor. Vatandaşların mağdur edilmemesi ve can güvenliklerinin tehlikeye atılmaması için güvenli ve hızlı bir şekilde sürdürülen çalışmaların şubat ayında bitirilmesi öngörülüyor. 40 metre uzunluğunda ve kot farkı nedeniyle 3 ila 7 metre yüksekliğinde değişen istinat duvarının eskisinden daha dayanıklı ve güvenli olacağı belirtilirken, duvarın tamamlanmasının ardından yol asfaltlanarak hizmete açılacak. 

ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, istinat duvarı yıkıldığı için kayma meydana gelen yolla ilgili gerekli her türlü tedbirin olaydan hemen sonra alındığını ancak ihale sürecinin bir türlü gerçekleşmemesi nedeniyle yolun bugüne kadar yapılamadığını belirtti. Vatandaşın mal ve can güvenliğini korumak için her türlü çabayı gösterdiklerini kaydeden Başkan Pekdaş, dört kez ihaleye çıkıldığını fakat bu ihalelerin tümünün sonuçsuz kaldığını, bu nedenle işi belediye olarak kendi imkanlarıyla yapma kararı aldıklarını söyledi. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin zorlu hava şartlarına rağmen çalışmaya başladığını kaydeden Pekdaş, “Görevli arkadaşlarımız duvarın tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyor. En kısa zamanda duvarı tamamlayarak yolu eskisinden daha güvenli hale getireceğiz. Vatandaşlarımız hiç endişelenmesin, çok yakında bu yolu gönül rahatlığıyla kullanmaya başlayacaklar” dedi.

TEHLİKELİ YAPLAR TEMİZLENİYOR

Öte yandan Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde tehlike arz eden yapıların yıkımını da aralıksız sürdürüyor. Ekipler son olarak Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nun tehlike saçan okul duvarının yıkımını gerçekleştirdi. Okul İdaresi’nin talebi üzerine harekete geçen ekipler, kepçe yardımıyla çökme riski bulunan duvarı güvenli bir şekilde yıktı. Kısa sürede yıkılan duvardan arta kalan moloz ve demir yığınları yine Konak Belediyesi’nce temizlenerek alan çocuklar için güvenli hale getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.