Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9290
%0.29
Altın 2.427,850
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta gezi tartışması

Konak’ta gezi tartışması

Konak Belediye meclisinin kadın futbol takımına destek olmak amacıyla aldığı Gürcistan’a gitme kararı tartışmalara yol açtı. Meclis üyelerinin tamamına yakınının katılacağı 8 günlük gezi programının tüm masrafları belediye kasasından karşılanacak. CHP'li ve AK Partili meclis üyeleri Gürcistan'a gidiyor

  • Ege Postası
  • 15.08.2017 - 13:03

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeye hak kazanan Konak Belediyespor kadın futbol takımı eleme maçlarına katılmak üzere Gürcistan’a gidiyor.  20 Ağustos tarihinden itibaren toplam 8 gün süresince eleme maçlarına katılacak olan takıma destek olmak amacıyla başta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratları da eşlik edecek.

19 MECLİS ÜYESİ YURT DIŞINA GİDİYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi Grup Elemelerine katılacak Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kadın Futbol Takımı’nı meclis üyeleri ve belediye bürokratları da yalnız bırakmayacak. Geçtiğimiz günlerde alınan belediye meclis kararına istinaden,CHP’li ve AK Parti’li 19 meclis üyesiyle birlikte 4 belediye bürokratı da düzenlenecek geziye katılacak. Belediye Başkanı Sema Pekdaş, meclis üyeleri ve bürokratlardan oluşan toplam 24 kişilik kafilenin tüm giderleri ise belediye kasasından karşılanacak. 

BELEDİYE PARASIYLA GÜRCİSTAN TATİLİ

Bazı meclis üyelerinin karşı çıktığı söz konusu gezi kararı ilçede çatlağa yol açtı, önceki yıllarda yaşanan gezi tartışmaları da yeniden alevlendi. CHP Konak İlçe Örgütü’nün rahatsızlık duyduğu öğrenilen gezi programına ilişkin Cumhuriyet Halk Parti’li ve AK Parti’li meclis üyelerinin ortak karar alması ve beraber hareket etmesi ise dikkat çekti.

SAYIŞTAY ZİMMET ÇIKARDI

Yapıalcak gezi programına ilişkin alınan meclis kararı usül tarışmalarına yol açarken, geçmişte belediyeye yönelik Sayıştay soruşturmasını da akıllara getirdi. Belediyeden ayrı bir kurumsal kimliğe sahip Konak Belediyespor’un iştirak edeceği turnuvaya meclis kararı doğrultusunda katılım sağlanması ve yine belediye bütçesinden harcama yapılmasının yasaya aykırı olduğu belirtilirken, 2012 yılında yaşanan Sayıştay şoku da yeniden gündeme geldi.  Alınan meclis kararına yurt dışındaki belediyelerle temas kurulacağı dile getirilmesine karşın, herhangi bir belediye tarafından henüz resmi davet iletilmediği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere, 2012 yılında yine belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve bürokratların katıldığı Hollanda, Belçika ve Fransa’ya yönelik gezi programına dair Sayıştay tarafından soeuşturma açılmış ve belediyenin kamu zararına yol açtığı tespit edilerek 28 bin liralık zimmet çıkartılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.