Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta hem CHP'yi hem AK Parti'yi bölen planlar!

Konak'ta hem CHP'yi hem AK Parti'yi bölen planlar!

Konak Belediyesi şubat ayı meclis toplantısında ‘Yeni Kent Merkezi’nin imar planları için hem CHP'de hem AK Parti'de çatlak yaşandı. Konak'ta hem CHP'yi hem AK Parti'yi bölen planlar

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 20:23

EGE POSTASI - Konak Belediyesi şubat ayı meclis toplantısında Alsancak-Turan arasını kapsayan 1/5000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Planları gündeme geldi. Komisyonun olumsuz rapor verdiği gündem maddesi her iki partide de bölünme yaşattı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, planlar ve mahkeme kararlarıyla ilgili geçmiş süreci anlattı. Pekdaş, “Söz konusu bölge liman arakası olarak bilinen yerdir. Kasım ayında mahkeme kararı gerekçelerine uyulmadığından talebin reddi çıktı. Komisyona gönderildi ve komisyon raporunu değiştirmedi. Komisyon eski kararında ısrar etmiştir. Kasım ayında dediğim gibi komisyon raporuna katılmadığımı belirtiyorum” dedi ve raporu komisyondan geldiği şekliyle mecliste oyladı.

3 AK Partili meclis üyesinin katılmadığı toplantıda oylama sonucunda komisyondan gelen olumsuz rapor için 16 kabul ve 14 ret oyu çıktı.

ŞANLI VE SİYAHKOÇ DIŞARI ÇIKTI

AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ve meclis üyesi Abdullah Siyahkoç çekimser şeklinde görüş bildirdi ve oylama sırasında salonda yer almadı.

Şanlı ve Siyahkoç'un çekimser oy açıklamasına rağmen AK Partili üyelerin tamamı olumsuz rapora ret oyu verirken, Pekdaş'a muhalif duruşuyla bilinen CHP’li ‘Yalı Grubu’nun olumsuz rapor için kabul oyu verdi ve karar oy çokluğuyla kabul edildi.

KASIM'DA REDDEDİLMİŞTİ

2015 yılında mahkeme tarafından iptal edilen imar planlarının karar gerekçelerine uyarak Alsancak Liman Arkası-Salhane Bölgesini kapsayan yeni plan notları hazırlamıştı. İlgili madde Kasım ayında meclis üyelerinin toplam 21 oyuyla reddedilmişti.

Pekdaş’ın konuyu idari yargıya taşıma hakkı var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.