Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta her ay sinema keyfi yaşanacak

Konak’ta her ay sinema keyfi yaşanacak

Konak Belediyesi’nin ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ etkinliği ile Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri Mayıs ayına kadar her ay İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

  • Ege Postası
  • 16.10.2015 - 10:58
Yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan bağımsız Türk filmleri Konak Belediyesi’nin başlattığı ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ adlı etkinlikle sinemaseverlerle buluşuyor. Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri’nin işbirliğiyle Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri Mayıs ayına kadar ayda bir kez İzmirli izleyiciyle buluşacak. Girişlerin ücretsiz olduğu film gösterimleri her ayın ilk Çarşamba günü Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda saat 19.00’da gerçekleştirilecek.
MİSAFİR İLE BAŞLADI
Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’nın ilki Yönetmen Mehmet Eryılmaz’ın ‘Misafir’ filmi ile başladı. Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri’nin işbirliğinde Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterime sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Yönetmen Mehmet Eryılmaz’ın son filmi olan ‘Misafir’  15 Eylül’de Toronto Film Festivali’nde yapılan iki özel gösterimin ardından ilk kez Türk seyircisiyle İzmir’de buluştu. Dünya prömiyeri Montreal’de yapılan film 36. Montreal Dünya Film Festivali'nde Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu (FIPRESCI) ödülünün yanı sıra büyük jüri özel ödülünü de kazanmıştı. İstanbul ve Adana Film Festivali’nde de yarışan Misafir filmi ayrıca Dünyaca ünlü ‘Haifa Film Festivali’nin ana yarışmasına seçilen tek Türk filmi olma başarısı da taşıyor.
TÜRKİYE PRÖMİYERİ İZMİR’DE YAPILDI
Başrollerinde Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı, Ersin Umut Güler ve çocuk oyuncu Melek Çınar’ın yer aldığı film izleyenlerden tam not aldı. Ağırlıklı olarak belgesel filmlere imza atan Yönetmen Mehmet Eryılmaz, ikinci uzun metraj filmi olan Misafir’in seyirciyle ilk kez İzmir’de buluştuğunu belirterek,  “İzmir’deki bu gösterim bir yerde Türkiye prömiyeri olacak. İstanbul ve Adana festivallerinden sonra ilk kez gösteriliyor. Ben de kendi ülkemin kendi insanlarıyla ilk defa karşılıklı oluyorum. Ben de çok mutluyum. İyi bir sezon diliyorum. Herkese çok teşekkürler” dedi. Eryılmaz, filmin yurtiçinde ve yurtdışında festival yolculuğuna devam edeceğini söyledi.

AMAÇ, SEYİRCİ KİTLESİ YARATMAK
Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları ile Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri için seyirci kitlesi yaratmak amacında olduklarını dile getiren Hezarfen Film Galeri’nin sahibi Nesim Bencoya, desteklerinden ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da teşekkür etti. Mayıs ayına kadar her ay bir filmi ve yönetmenini İzmirli sinemaseverlerle buluşturacaklarını kaydeden Bencoya, etkinliğin ikincisi 4 Kasım Çarşamba günü Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği ‘O Ben Değilim’ filmiyle yapacaklarını söyledi. Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleştirilecek film gösterimi saat 19.00’da başlayacak. Sinemaseverler detaylı bilgiye ve film programına http://hfgaleri.com/ adresinden ulaşabilirler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.