Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta her pazartesi tiyatro var

Konak’ta her pazartesi tiyatro var

Çocukları erken yaşta sanat ile buluşturmayı ve sanatı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen Konak Belediyesi, yaşama geçirdiği ‘Çocuklara Pazartesi Oyunları’ adlı etkinlik ile öğrencilere haftanın ilk günü tiyatroya gitme keyfi sunuyor.

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 09:57
İZMİR - Geçtiğimiz yıl 'Okulda Oyun Var' projesiyle binlerce öğrenciyi tiyatroyla buluşturan Konak Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında da çocukları sanatla tanıştırmaya devam ediyor. Tiyatroyu salonlardan çıkararak okullara taşıyan Konak Belediyesi bu yıl da Çocuklara Pazartesi Oyunları adlı yeni bir etkinliğe imza attı. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte ders başı yapan öğrencilerin haftaya güzel başlamalarını sağlamak adına her pazartesi Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde tiyatro gösterimi yapılacak.


 
HER AY DÖRT OYUN
Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün yürüttüğü projeden ilçede ilk ve ortaöğretim okullarına giden öğrenciler faydalanıyor. Her ay dört farklı tiyatro oyununu öğrencilerle buluşturacak Çocuklara Pazartesi Oyunları projesi, ilk olarak Sıcakkan Sanat Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen Küçük Deniz Kaplumbağası oyunu ile başladı. Salonu dolduran öğrenciler gösteriyi büyük bir ilgiyle izledi. Çocuklara Pazartesi Oyunları ekim ayı boyunca Oyun Bahçesi Çocuk Tiyatrosu'nun hazırladığı Şaşkın Palyaço, Tiyatro Elma'dan Tom ve Jerry, Tiyatro Şebboy'dan da Martı adlı oyun ile devam edecek. Konaklı çocuklar bu sayede hem sanatla buluşmuş olacak hem de haftanın ilk günü eğitici olduğu kadar eğlendirici olan tiyatro oyunlarını izleyerek haftaya daha keyifli başlayacak.
 
HEDEF 10 BİN ÇOCUK
Öte yandan Konak Belediyesi'nin her hafta düzenlendiği Okulda Oyun Var etkinliği bu yıl da devam edecek. Tiyatroya gidemeyen öğrencilere tiyatro keyfini okullarında yaşama fırsatı veren proje kapsamında bu yıl da okullar tiyatro sahnesine dönüşecek. Konak Belediyesi'nin, çocukların tiyatro ile tanışmasını ve sanat algısı kazanmasını sağlayan projeleri ile bu eğitim öğretim yılında 10 bin çocuğun tiyatroyla buluşması hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.