Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta ihaleyi kazanan taşeron firmayla sözleşme imzalandı

Konak'ta ihaleyi kazanan taşeron firmayla sözleşme imzalandı

Konak Belediyesi'nde uzun yıllardır kadro bekleyen işçilerin umudu yine başka bahara kaldı. Belediyede çalışan yaklaşlık 450 personel, Başkan Sema Pekdaş'tan kadro vaatlerini hayata geçirmesini beklerken 2017 yılına yine taşeron firmanın çatısı altında girdi. İhaleyi kazanan taşeron firmayla sözleşme imzalandı

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 14:42

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın 2014 yerel seçimleri öncesinde tüm belediye çalışanlarını kademeli olarak kadroya alacağını vaat etmesine karşın İzmir'in merkez ilçesinde yaşanan taşeron çilesi bitmek bilmiyor.

İŞ AYNI İŞ, İŞÇİ AYNI İŞÇİ, DEĞİŞEN İSE YÜKLENİCİ FİRMA

Konak Belediyesi'nde birçok temel hizmet birimini kapsayan ve 700'e yakın işçiyi yakından ilgilendiren zam pazarlıkları tıkanırken işçilerin tüm çalışanlara eşit ücret talepleri de 2017 yılına kaldı. Geçen hafta yaptıkları eylemin ardından grev kararını resmen ilan eden belediye işçileri yeni yılla birlikte bir başka hayal kırıklığıyla daha karşılaştı. Yaklaşık 3 yıldır kadro bekleyen 430 kadar taşeron işçinin ümitleri bir kez daha suya düştü. Belediyenin park ve bahçeler, fen işleri, imar ve şehircilik, idari hizmetler gibi birimlerinde çalışan ve kurumun temel hizmetlerini yerine getiren taşeron çalışanlar yeni yıla yine taşeron firmanın çatısı altında giriş yaptı.

UMUTLAR BAŞKA BAHARA

Eylül ayında yapılan ve çeşitli itirazlar gelen son hizmet alım ihalesinin resmi sonucu geçtiğimiz hafta belli olurken, belediye yönetimi ihaleyi kazanan taşeron firma ile yılın son günüde sözleşme imzaladı. Belediye şirketi MERBEL A.Ş.'nin katılmadığı son ihaleyle birlikte hizmetleri bir başka şirket devraldı ve yeni taşeron firma yılın ilk gününde resmen belediyede işbaşı yapmış oldu. Böylece, geçen yılda da taşeron firma çatısı altında çalışan belediye işçisinin kaderi de değişmedi.

PERSONEL KADRO VAATLERİNİN HAYATA GEÇMESİNİ BEKLİYOR

Mevcut mali durumu ve ülkenin ekonomik şartları nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılan ihaleye de katılmayan belediye şirketi MERBEL'in bu hamlesi işçiler cephesinde hayal kırıklığına yol açarken, personelin kadrolu çalışma umutları ise adeta rüya oldu. Yılsonuna kadar yeni taşeron firmada çalışacak olan 430 yardımcı hizmet personelinin sabırsızlıkla yerine getirilmesini beklediği kadro vaatlerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği 2019 yerel seçimleri öncesinde yapılacak olan son hizmet alım ihalesiyle birlikte netlik kazanacak.

KONAK'TA 650 PERSONELİ İLGİLENDİREN KRİZ MUTLU SONLA BİTTİ

Öte yandan Konak Belediyesi’nde 650 personeli ilgilendiren hizmet alım ihalesi mutlu sonla bitti.

Geride kalan yıl gerçekleşen ve özel bir şirketin kazanması nedeniyle krize neden olan ihalede önemli bir gelişme yaşandı. Süreçte ihaleyi kazanan şirket prosedürü yerine getirmeyerek başvuruda bulunmadı. Böylece ihale Konak Belediyesi şirketi MERBEL A.Ş.’ye kaldı. Krizin sona ermesiyle personel rahat bir nefes alırken, Konak Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde MERBEL ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.