Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta 'İzmir... Güzel Şehir' sergisi

Konak'ta 'İzmir... Güzel Şehir' sergisi

İzmir’de doğup, büyümüş ancak mübadele döneminde Yunanistan’a göç etmiş Rumların fotoğraf ve eşyalarından oluşan ‘İzmir… Güzel Şehir, Güzel İnsanlar… Mazide ve Bugün’ adlı sergi Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde açıldı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 11:43

Mübadele yıllarında Türkiye’den Yunanistan’a yerleşmiş Rumların kurduğu Egaleo Küçük Asyalılar Derneği tarafından hazırlanan sergi 6-7 Ocak 2017 tarihleri arasında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluştu. Serginin açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, İzmir Metropoliti Bartolomeos Samaras ile Egaleo Belediye Başkanı Dimitris Birbas’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALIYIZ

Egaleo Küçük Asyalılar Derneği’nin Yunanistan’da kurduğu müzeden getirilen ve çoğunluğu kişi ve aile fotoğraflarından oluşan sergiyi gezen Başkan Pekdaş, “Bu topraklarda büyük zenginliklerin yanı sıra büyük savaşlarda yaşandı. Artık savaşların yerini barış almasını, zengin kültürümüzü daha da çok zenginleştirmeyi, birlikte şarkılar söyleyip, bayramlar kutlamayı insanlık için en doğrusu olarak görüyoruz. Ege Denizi’nin üzerinden esen rüzgar iki yakanın topraklarının zerrelerini, ağaçlarının ve çiçeklerinin tohumlarını birbirine taşıdı. Böylece birbirimizle kopmaz bağlar kurduk. Şimdi bu bağları güçlendirmeli ve barış şarkılarını daha gür bir sesle söylemeliyiz. Bu coğrafyanın buna ihtiyacı var” dedi. Sergi açılışının ardından düzenlenen panelde konuşan Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia da destekleri için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Papoulia ayrıca İzmir Adliyesi’nde meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybeden şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Başkan Pekdaş da başsağlığı dileklerini ailelere ileteceğini söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.