Dolar 32,5105
%0.19
Euro 34,7256
%0.01
Altın 2.487,080
%1.01
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta okullarda tiyatro keyfi

Konak'ta okullarda tiyatro keyfi

Konak Belediyesi’nin çocuklara tiyatro sevgisini erken yaşta aşılamak amacıyla başlattığı ‘Okulda Oyun Var’ etkinliği yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilere tiyatro salonuna gitmeden okullarında tiyatro izleme imkanı sunuyor. Her çarşamba Konak’ın farklı bir okuluna konuk olan tiyatro ekipleri öğrenciler için bir birinden güzel çocuk oyunları sahneliyor. Tiyatro sahnesi bulunan okullarda gösteriler bu salonlarda yapılırken, sahnesi olmayan okullarda da sınıflar, koridorlar tiyatro sahnesine dönüştürülüyor.

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 10:39

Çocukların sanatla iç içe büyümesi için hayata geçirilen Okulda Oyun Var etkinliği bu yıl da minik öğrencilerle buluşmaya başladı. Yeni dönemin ilk oyunu Ege Mahallesi Sakarya İlkokulu’nda sahnelendi. Tiyatro sahnesi bulunmayan okulda birinci ve ikinci sınıf öğrencileri Konak Belediyesi Tiyatro Atölyesi’nin sahnelediği ‘Arıcığın Macerası’ isimli oyunu tiyatro sahnesine dönüştürülen sınıfta izledi. Medine Çam’ın yazıp, yönettiği 45 dakikalık oyun minik öğrencileri kahkahaya boğdu.

Birçoğu hayatında ilk kez tiyatro oyunu izleyen çocuklar ‘Arıcığın Macerası’ ile tiyatro sanatıyla tanışmış oldu. Arıların dünyasındaki düşmanlığın dostluğa dönüşmesini anlatan müzikli ve danslı oyunun sonunda öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı yapıldı. Konak Belediyesi’nin ‘Okulda Oyun Var’ etkinliği yıl içinde ilçenin çeşitli okullarında öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.