Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta olaylı meclis valiliğe taşınıyor

Konak'ta olaylı meclis valiliğe taşınıyor

Konak Belediyesi’nin dünkü meclis toplantısında yaşanan gerginlik sonrasında AK Parti’den flaş açıklamalar geldi. Konak'ta olaylı meclis valiliğe taşınıyor

  • Ege Postası
  • 06.12.2016 - 14:27

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü olan 5 Aralık tarihinin 82’inci yıldönümünü kutlamak amacı ile meclis toplantısına çıkarma yapan CHP İlçe Başkanı Şakir Başak’a mevkidaşı Temel Yıldırım’dan tepki geldi.

Konak'ta AK Parti meclisi terk etti

YILDIRIM’DAN BAŞAK’A VE PEKDAŞ’A KINAMA

Belediye meclis üyeleriyle birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın meclis toplantısına katılarak siyasi içerikli konuşma ve şov yaptığını belirterek şunları kaydetti: “Dün Konak’ta bir skandala imza atıldı. Mecliste usul hatası yapıldı. Hukukçu kimliği olan bir başkan nasıl böyle bir hata yapa? Böyle bir hataya sessiz kalmamız mümkün değil. Meclis üyesi arkadaşlarımızın da bu eyleme tepki olarak meclisi terk etmeleri son derece isabetlidir. Konak Belediye meclisi milletin meclisidir. Orası hiçbir siyasi partinin şov alanı değildir. İlçe başkanı ne olursa olsun orada siyaset, şov yapamaz. Buna müsaade etmeyiz. Meclis grubumun tavrını destekliyor ve teşekkür ediyorum. Belediye meclisinde korsan şekilde konuşma yapacaksınız, çiçek dağıtacaksınız, şov yapacaksınız… Önce Konak’ın kaldırımlarını kadınlarını yürüyebileceği hale getirin. Geçmişte başörtülü kadınlar aday olup seçilemiyordu. AK Parti bu engeli kaldırdı, kadının seçme seçilme hakkını tam olarak uygulanabilmesini sağladı. AK Parti olarak sözde değil özde adımlar attık.”

YILDIRIM’DAN BAŞAK’A 23 NİSAN GÖNDERMESİ

Toplantıda meclis salonu içerisinde pankart açılmasının etiğe ve hukuka aykırı olduğunu aktaran Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Şakir Başak’a 23 Nisan göndermesinde bulunarak şöyle devam etti: “O anda siyasi etkinlik yapmak ilçe başkanına yakışmaz. İzin vermek belediye başkanına yakışmaz. Bu durum hukuki sonuçlar doğurur. Bu anlamda gereken başvuruları yapacağız. Konak Belediyesi’nin meclis toplantısı yapacak salonu yok. Bu utancı yaratan belediye başkanı bir utanca daha izin verdi ve adeta bir skandala imza attı. Kendisini kınıyoruz. İlçe başkanının belediye başkanlığı sevdası olabilir. Keşke bu hevesini gerçekleştirmek için 23 Nisan’ı bekleseydi...”

PEKDAŞ’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a sert sözlerle yüklenen ve istifa çağrısı yapan Yıldırım, “Sema Hanım meclisi yöneteceğini, Konak’ı nasıl idare edeceğini bilmiyorsa o koltuğu işgal etmesin. Asıl işine geri döndün. Avukatlık yapmaya devam etsin. Konak’ın geleceğini çalmaktan da vazgeçsin” dedi.

“BECEREMİYORLARSA AK BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRETELİM”

Bugün gündüz saatlerinde Konak’ta deli gömleğiyle eylem yapan Başak’a “Allah şifa versin” diyerek seslenen Yıldırım sözlerini şöyle sonlandırdı: “Malum havalar soğudu. Üşütmüş olabilir. Kendisini severiz hasta hasta dolaşmasın, hastalığını halka bulaştırsın istemeyiz. AK Parti iktidarında hastaneler tam teşekküllü hale geldi. Gerekirse elinden tutar tedavisini üstleniriz. Belediyeye yol gösterici faaliyetler içerisinde olsunlar. Böyle boş şovlarla bir yere varamazlar. Belediyenin on metre mesafesinde, İzmir’in kalbinde çukurlar açılmış, her yer çamur deryası… Belediye acziyet içerisinde. Yağmur yağmasın, kış gelmesin diye dua ediyoruz. Bu ucuz numaraları, günü kurtarma oyunlarını bıraksınlar, Konak’ta halkın yaşamını kolaylaştıracak işler üretsinler. Beceremiyorlarsa gelsinler onlara AK belediyeciliği öğretelim. Bu şehre yazıktır, günahtır... Biz Konak’ın daha yaşanabilir olmasını istiyoruz. Konak’ta üç yıldır tek bir çivi çakılman geçildi. Genel Başkan’ınız Konak’a hiç gelmiyor. Bir proje üretin dedik. Gelsin birlikte bir tesis hizmete açın dedik. Konak’a hizmet etsinler dedik. Konak üç yıl kaybetti. Kalan iki yıl için de bir ışık göremiyoruz. Ucuz kahramanlığı, şovu, tiyatroyu bıraksınlar, hayatın gerçeklerine yönelsinler. İlçemizin sorunlarını, sıkıntılarını çözecek adımlar atsınlar.”

ŞANLI: CHP BİNASINA GELDİK SANDIK

İlçe Başkanı Yıldırım’ın tepkilerine katıldığını aktaran Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ise şunları söyledi: “Oturum öncesinde meclisi bayanlarımızın yönetmesi için AK Parti olarak bir karar almıştık. Ama maalesef içeri gittiğimizde kendimizi CHP İlçe Binası’nda zannettik. Yanlış yere geldiğimizi sandık. Orası sadece seçilmiş insanların söz alabileceği bir yer. Meclisi açmamıştık diyorlar. O zaman ilçe başkanı orada kendi kafasına göre konuşmuş… Burada usulen bir hata var. Biz çiçek dağıtılmasına karşı değiliz. Orada siyaset yapmıyoruz, Konak halkının sorunlarını konuşuyoruz.”

BELEDİYENİN KENDİSİNE BİLE HAYRI YOK!

Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Siyahkoç da Konak Belediyesi’nin işten çok hizmet ürettiğini savunarak, “Her seferinde iş yapılmıyor diyorduk. Artık iş bitti, şova döndü. Biz meclisin dün onurunu kurtardık. Orası artık halkın değil, birilerinin meclisi oldu. İş yapalım, laf üretmeyelim dedik. Üç senedir hiçbir şey yapılmadı. Belediyede araştırılacak bir dosya bile yok. Üç yıldır belediyeye alttan alttan eleman alıyorlar, hukuksuz işler yapıyorlar. Konak’a yazık oldu. Konak halkının üç yılı heba oldu. Kendisine bile hayrı olmayan bu belediyeden Konak halkı ne bekliyor'” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.