Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta rapor gerginliği

Konak'ta rapor gerginliği

Konak Belediyesi'nde geçtiğimiz yıla ait faaliyet raporunun görüşüldüğü kritik toplantıda tansiyon yükseldi. Proje tartışmalarının gölgesinde gergin geçen oturuma AK Parti'nin "Borç yok, çünkü iş yapmıyoruz" şeklindeki eleştirileri damga vurdu. Konak'ta rapor gerginliği:

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 09:00

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Nisan ayının son meclis oturumunu gerçekleştiren Konak Belediyesi'nde geçtiğimiz yıla ait faaliyet raporu onaya sunuldu. AK Parti'li üyelerin ret oylarına karşın CHP'li üyelerin oyçokluğu ile kabul edilirken, görevde 3'üncü yılı geride bırakan Başkan Sema Pekdaş ise eleştirilere sert yanıt verdi.

BORÇ YOK, HİZMET DE YOK!

Konak Belediyesi'nin 2016 yılına ait faaliyet raporu oyçokluğuyla kabul edildi. CHP'li üyelerin oyçokluğu ile kabul edilen raporun görüşüldüğü meclis oturumunda AK Parti'li üyelerin eleştirileri sonrasında tansiyon yükseldi. Raporla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş "Keşke bu raporu faaliyete sokabilsek... Borcumuz yok deniyor, tabii ki olmaz. Çünkü iş yapmıyoruz... İş yaparsak borcumuz olur" dedi ve faaliyet raporuna muhalefet olarak ret vereceklerini açıkladı. AK Parti'li Tevfik Erdoğan ise belediyenin ilçeye hizmet üretmekten uzak olduğuna değinerek, "Bir nemelazımcılık, vurdumduymazlık ve vatandaşın sorunlarına çere üretmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Borç yok ama hizmet için gayret ve çaba yok. Konak gibi metropol bir ilçeye yazık ediyoruz" şeklinde konuştu.

PEKDAŞ’DAN SERT YANIT

AK Parti'den gelen eleştirilere toplu yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise belediyenin projeleri hakkında açıklamada bulunarak, "Konak Belediyesi’nin yeteri kadar imkanı vardır. Çok iyi çalışanlarımız, güzel insanlarımız, iyi kaynaklarımız var. Kaynakları iyi kullanan kadrolarımız var. Biz hep adaletten yana olduk. Dezavantajlı mahalleleri önemsedik. Şehirde adaleti sağlamak bizim görevimiz. İzmir’in değeri olan hususların tüm kente yayılması için çalışıyoruz. Kent tarihini önemsiyoruz. Tarihe önem vermeyen iktidarların İzmir’e şaşı bakmasından kaynaklanan sorunlarımız var. Bırakın iktidarın desteğini, biz valiliğe verdiğimiz, Konaklı hemşerilerimizin parasını alamıyoruz” dedi. Pekdaş ayrıca AK Parti'li Başdaş'ın "Valiyle konuştuk, sorunları en kısa sürede çözeceğiz" şeklindeki sözlerine de şöyle karşılık verdi: "Biz valiye söylüyoruz olmuyor. Siz araya giriyorsunuz, asıl sorun da bu..."

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.