Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta ruhsat krizine nokta

Konak'ta ruhsat krizine nokta

Konak Belediyesi'nde geçtiğimiz ay yaşanan ruhsat çatlağı bu sefer de AK Parti'ye sıçradı. Yeni kent merkezinde yaşanan krize CHP'li meclis üyelerinin kabul oylarıyla nokta koyulurken, içkili mekan ruhsatlarının önünü açan karar AK Parti'li Ömür Şanlı ile partisinin diğer meclis üyeleri arasında fikir ayrılığına yol açtı. Bu kez CHP tamam dedi, AK Parti karıştı!

  • Ege Postası
  • 05.09.2017 - 20:56

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen Konak Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısında geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi içinde krize yol açan ve partinin genel merkezi ile Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in müdahale ettiği ruhsat konusu masaya yatırıldı.

CHP UZLAŞTI, AK PARTİ BÖLÜNDÜ

Geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi'nin meclis kadrosunda Yalı Grubu olarak da bilinen meclis üyelerinin ret oyları nedeniyle yatırımcının önünü tıkayan alkol ruhsatlarına ilişkin izinler son meclis toplantısında masaya yatırıldı. Konak'ta ilçe genelinin yanı sıra, yeni kent merkezi olarak da bilinen gökdelenler bölgesindeki işletmelerin alacağı alkol ruhsatlarının önünü açan düzenleme meclis tarafından oyçokluğuyla onaylandı. Ancak, geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in, CHP'li meclis üyeleriyle yaptığı toplantının ardından büyük ölçüde çözülen kriz bu sefer de AK Parti grubunda çatlağa yol açtı. Gökdelenler bölgesindeki yatırımların kaderini yakından ilgilendiren alkol ruhsatlarına AK Parti'den vize çıkmadı. AK Parti'nin grup olarak ret verdiği karara katılmayan Ömür Şanlı çekimser kalarak esnaftan ve yatırımcılardan yana tavır koydu.

AK PARTİ'Lİ ŞANLI ESNAFTAN YANA TAVIR KOYDU

Partisinin ret oyu verdiği karara çekimser kalan AK Parti'li Ömür Şanlı konuya ilişkin yaptığı konuşmada, "Ben grup başkanvekilimize defalarca izah etmeye çalıştım. AK Parti grubunun burada evet demesini isterdim. Sonuçta bu esnafı sevindiren bir şey.  Ben kendisine çok izah ettim. Aslında çok üzüldüm. Benim gurubum buna evet demeliydi” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş ise Şanlı’ya yanıt olarak "Ömür Şanlı arkadaşımız komisyona geldiğinde neden imza vermemiş" dedi.

MECLİSTE "ALKOL" POLEMİĞİ

Karara dair söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş, içki ruhsatlarına ilişkin düzenlemeye karşı olmadıklarının altını çizerek, "Yerler belli değil. Yerleri belli olsun biz de evet deriz derken, Başkan Sema Pekdaş ise düzenlemeye ilçe kaymakamlığından onay alındığını hatırlattı ve "Kaymakamlık yerleri belli olmayan bir rapora mı onay vermi? Planlarda tek tek, sokak sokak belli. Eski devam eden yerler belli, yeni ilave edilen yerler belli. Kaymakamlık tek tek inceleyerek onay verdi. Eskiden olan yerlerin hepsi taranarak bu karar verildi. Kaymakamlık mesela Gaziler Caddesi’ne yeni yer vermeyin, var olanları koruyun dedi, biz de onu planlara şerh koyarak düzenledik" dedi. CHP’li Meclis Üyesi Emrah Karamustafaoğlu ise AK Parti'li üyelere "İçkili yer meselesi olduğu için ön yargılı davranıyorsunuz. Ruhsatı meclis vermez. Yetkimiz yok. Yetki müdürlüklerdedir" şeklinde konuştu.

TEMA: CUMHURİYET FAZİLETTİR

Gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste Konak Belediyesi’nin Eylül ve Ekim ayı teması da belli oldu. Ulu Önder Atatürk’ün 14 Ekim 1925’te İzmir Kız Öğretmen Okulu’nun açılışında söylediği “Cumhuriyet Fazilettir” sözüne atıfta bulunularak Eylül ve Ekim ayı temasının 'Cumhuriyet Fazilettir’ olmasına oybirliği ile karar verildi. 

CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ 

Başkan Pekdaş, yaklaşan 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yanı sıra Cumhuriyet’in kurulmasına giden en önemli yollardan biri olduğunu belirterek, “Milli kurtuluş mücadelemizde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman ordumuza minnet borçluyuz. Bugün Türkiye’nin uluslararası alanda saygın bir ülke haline gelmesinin temelleri o dönemde atılmıştır. Bizim de bundan sonra Cumhuriyet’in fazilet ve erdemli insanların rejimi olduğunu gösteren ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın mücadelesini her daim canlı tutan çalışmalar içinde olmamız lazım” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.