Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta 'sahte imza atıldı' iddiası

Konak'ta 'sahte imza atıldı' iddiası

CHP delege seçimleri sürecinde Konak'ta 59 mahalle ile ilgili il ve ilçe başkanlığına itiraz geldi. Seçimlere Tuncay Oral isimli partilinin itiraz ettiği öğrenildi. Oral,” İtirazım geçerli. 59 mahallede sandık kurmamışlar. Gittim sordum. 15 Eylül'de hazirunlar kesinleşmiş. Ama 10 Eylül'den itibaren seçim yapmışlar. İtirazımı 4 gün önce yaptım" dedi. İtirazla ilgili İlçe Başkanı Şakir Başak ise, "Tüzükte mektupla itiraz gibi bir şey söz konusu değil, seçimden 10 gün sonra mektupla itiraz geldi.”dedi İmza bilmecesi...

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 16:47

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak Konak'ta 59 mahallede delege seçimlerinin tarihlerini askıya çıkmadığı konusunda yapılan itirazı yasal olmamasına rağmen değerlendirdiklerini söyledi. Seçimlerin yapılmasından 10 gün sonra ilçeye bir mektupla itiraz dilekçesi geldiğini söyleyen Başak, "Tüzüğe göre itirazın süresi 3 gün. Ancak bize 10 gün sonra gelen itiraz dilekçesini de değerlendirmeye aldık ve kendilerine ulaştık" dedi.

PARTİYİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

İtirazı yapan partiliye ulaşarak partiye davet ettiklerini ifade eden Başkan Başak 2 partiliden yalnızca birinin partiye gelerek itiraz dilekçesi ile ilgili görüştüğünü, dilekçeyi gördüğünde de "Bu imza benim değil yasal haklarımı kullanacağım" ifadelerinin yer aldığı bir dilekçe imzaladığını söyledi. Başkan Başak, "İddiaları ortaya atanlar partiye gelmeden partinin hiçbir toplantısında katılmadan delege seçimleri zamanlarında ortaya çıkan ve partiyi karıştırmaya çalışan insanlar. Biz de gerekli işlemleri yapıyoruz " diye konuştu..

"BENİM BÖYLE BİR İMZAM YOK"

Öte yandan itiraz dilekçesinin altında imzası bulunan partili Kemal Bekman da Egepostası'na konuştu. Bekman partiden kendisini çağırdıkları için gittiğini ve dilekçeyi orada gördüğünü belirterek "Ben böyle bir dilekçe yazmadım ve yollamadım. Konuyla ilgili de başvurularımı yaptım. Bir itirazım yok" diye konuştu.

"İMZA BENİM"
Konak'ta imza benim değil diyen Kemal Bekman'a karşılık dilekçe altında imzası bulunan Tuncay Oral ise "Ben imzaladım. İtirazım geçerli. 59 mahallede sandık kurmamışlar. Gittim sordum . 15 Eylül'de hazirunlar kesinleşmiş. Ama 10 Eylül'den itibaren seçim yapmışlar. İtirazımı 4 gün önce yaptım" dedi.  

Öte yandan sosyal medyada düşen itiraz dilekçesinin il yönetim kuruluna da iletildiği iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.