Dolar 32,5584
%0.04
Euro 34,8204
%-0.13
Altın 2.433,680
%0.15
Bist-100 9.708,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Tramvayı’ndaki imar çıkmazında son perde: İnşaat bitti, plan geldi!

Konak Tramvayı’ndaki imar çıkmazında son perde: İnşaat bitti, plan geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıl inşaatına başladığı ve tamamlanma aşamasına gelen Konak Tramvayı’nda krize yol açan imar planı süreci tamamlandı. Tramvay projesinin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın ardından Konak Pier-Halkapınar etabı da imar planlarına işlendi. Konak Tramvayı’ndaki imar çıkmazında son perde:

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 12:04

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İhalesi yapıldıktan ve inşaatı başladıktan sonra imar planları hazırlandığı gerekçesiyle eleştirilere konu olan tramvay projesinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

KONAK’TA PLAN ENGELİ AŞILDI

Geçtiğimiz ay itirazlarla bir kez daha gündeme gelen Karşıyaka ve Konak Tramvayı projelerinde imar çıkmazı adım adım çözüme kavuşuyor. Karşıyaka Tramvayı ve Konak Tramvayı’nın geçtiği güzergahlara ait hazırlanan imar planlarına gelen itirazların karara bağlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Alsancak ve kent merkezindeki bölgeye ilişkin plan düzenlemesi de tamamlandı. İnşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Konak Pier-Halkapınar arasındaki etabın binlik ve beş binlik imar planlarını da önceki günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında onaylandı. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte tramvayın önündeki son engel de kalkmış oldu.

“KAÇAK” TARIŞMALARINA KONU OLMUŞ VE İTİRAZ GELMİŞTİ

Planlardaki pürüzün giderilmesiyle birlikte “kaçak” tartışmalarına konu olan ve mahkemeye taşınan tramvay projelerinin önünde yasal engel de kalmadı. Ancak geçtiğimiz ay Konak Tramvayı’nın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki ilk etap ile Karşıyaka Tramvayı’nın sahilden geçtiği güzergah için yapılan imar planlarına dair meslek odaları, dernekler ve Balçovalı Arsa Mağdurları'nın sundukları itirazlar mahkemeye taşındığı takdirde süreç tıkanabilecek. Mahkemeden çıkacak olası bir iptal kararı karşısında tamamlanıp hizmete girecek tramvay projesi de plansız ve kaçak duruma düşebilecek.

Şair Eşref etabı 1 hafta erken bitti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.