Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konser Şarkıları'nda final heyecanı

Konser Şarkıları'nda final heyecanı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), iki yılda bir düzenlediği Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması'nın 'Konser Şarkıları' adıyla yapılan dokuzuncusu, 30'uncu Uluslararası İzmir Festivali'nde sonuçlanacak. Yarışmada 12 eserin finale kaldığı açıklandı. 

  • Ege Postası
  • 04.06.2016 - 10:35

İKSEV'in çok sesli müziğimize yeni eserler kazandırmak ve genç bestecilerimizi desteklemek için iki yılda bir düzenlediği Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması, 'Konser Şarkıları' adıyla bu yıl dokuzuncu kez yapıldı. 7 Haziran 2016 salı günü, 30. Uluslararası İzmir Festivali'nde sonuçlandırılacak yarışmanın finali, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılacak. Yarışma konserinde, finale kalan 12 eseri, Şef Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solistler Ayşe Şenoğul (soprano), Başak Karataş, H. Zeliha Kökçek (mezzosoprano), Mehmet Alp Özkazanç (tenor) ve Doğukan Kuran (bariton) seslendirecek. Bu yıl ilk kez Keypad'lerle elektronik ortamda yapılacak oylamadan sonra dereceye girecek altı eser, seçici kurul, orkestra üyeleri ve dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra üç de mansiyon verilecek. Yarışmada, dereceye giren altı şarkı CD haline getirilecek. 

Bu arada aynı gecede 1'inci ve 2'nci Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmalarının Birincisi Hasan Uçarsu'nun yeni eseri İzmir, Güzel İzmir'in de dünya prömiyeri yapılacak. Hasan Uçarsu, eserin Uluslararası İzmir Festivali'nin 30'uncu yılı için özel olarak bestelendiğini, festivalle özdeşleşen, ona ev sahipliği yapan İzmir'e sunulduğunu söyledi. Konseri izlemek ve genç besteciler için oy kullanmak isteyenlerin, AASSM'deki İKSEV gişesinden davetiyelerini alabilecekleri açıklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.