Dolar 32,5206
%0.23
Euro 34,7481
%0.08
Altın 2.496,290
%1.38
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kooperatifin enerjisi güneşten

Kooperatifin enerjisi güneşten

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ısınma ve aydınlatmada güneş enerjisinden yararlanmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 19.01.2017 - 09:31

10 bin dönüm arazi üzerinde 600 ortağıyla, fidan, incir, kestane, zeytinyağı, süt, yoğurt, ayran ve kurutulmuş cennet elması üretimi yapan Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, her geçen gün büyüyor. 180 çeşit meyve fidanı, 50 çeşit süs bitkisiyle yılda 10 milyon fidan üretemi gerçekleştiren kooperatifin en büyük müşterisi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi. Kooperatif, Büyükşehir Belediyesi için günlük 10 ton yoğurt üretiyor. Bunun yanında ayran üretimine de büyük önem veren kooperatif üreticiden aldığı 50 ton sütün 20 tonunu mamul hale getirirken 30 tonun çiğ olarak satıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yoksullara dağıttığı yardım paketlerine konulan 2'şer litrelik 50 bin teneke zeytinyağı da kooperatif tarafından karşılanıyor. Üretimde teknolojik gelişmeleri de yakından takip eden kooperatif, enerji tasarrufu sağlamak içinde büyük bir yatırım yaptı. 1.5 milyon lira harcanarak güneş enerjisi sistemi kuruldu. Finansmanının yüzde 30'u Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanan güneş enerjisi sistemiyle kooperatifin üretimden idaresine kadar tüm binalarının aydınlatma ve ısıtmasının sağlandığı bildirildi. 

13 yıldır kooperatif başkanlığını başarıyla sürdüren Selçuk Bilgi, teknolojinin tüm imkanlarını kullandıklarına dikkati çekip, "Bioteknoloji laboratuvarımızda, virüsten ari fidan üretimi yapıyoruz. Bu arada enerjimizi en ekonomik duruma getirmek için dahe çevreci olan güneş enerjisini devreye soktuk. Teknolojiden yararlanarak ortaklarımıza da en iyi hizmeti veriyoruz. Kooperatifimiz gelişmelerini sürdürecektir" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.