Dolar 32,4837
%-0.17
Euro 34,9541
%0.36
Altın 2.435,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'da yıkım vakti

Kordon'da yıkım vakti

İzmir'in gözde mekanlarından Kordon'da bir süredir devam eden tente krizinin ardından bugün sabah saatlerinde belediye ekiplerinin yıkıma başladı. Belediye ile esnafı karşı karşıya getiren süreçte işletmecilerin süre uzatım talepleri de sonuçsuz kaldı. Kordon'da yıkım vakti

  • Ege Postası
  • 06.02.2017 - 14:23

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kordon'da değişen son yönetmelik hükümleri doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin restoran ve kafeterya gibi işletmelere tanıdığı süre bugün doldu. Standartlara aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılması istenen tenteler bugün belediye tarafından sökülerek toplandı.

Tente krizinde esnaftan flaş talep

"Kordon Yönetmeliği" olarak bilinen düzenlemede yapılan son değişikliğin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uyarılan 53 işletme için süreç resmen doldu. Sabah saatlerinde 1'inci Kordon'da (Atatürk Caddesi) denetimleri başlatan belediye zabıta birimi ve beraberindeki yıkım ekipleri standartlara aykırı olduğu tespit edilen tenteleri toplamaya başladı. Geçtiğimiz hafta çeşitli tartışmalara yol açan yıkım kararının ardından esnafın süre uzatım talepleri de havada kalırken, düzenlenen ilk operasyon işletme sahipleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Yaklaşık 50 ile 100 bin lira arasında değişen tutarlar karşılığında tentelerini standartlara uygun hale getirilmesi istenen esnaf için tanınan 6 günlük süre dolunca yeni bir mağduriyet de kapıya dayandı. Bugün yapılan ilk yıkımın ardından Kordon'da yer alan bir kafeteryanın tüm tenteleri belediye ekiplerince yerinden sökülerek alandaki tüm masa sandalyeleri kaldırıldı. Yapılan operasyonun ardından kullanım hakkı iptal edilerek ruhsatı kısıtlanan işletmeye ayrıca yıkım masraflarına ilave olarak yüzde 20 oranında cezai işlem uygulandı. Diğer yandan, Kordon'daki işletmelere yönelik operasyonların yarından itibaren süreceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.