Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Körfez Geçiş Projesi'ne bir destek daha

Körfez Geçiş Projesi'ne bir destek daha

İzmir'de 48 dernek ve 3 federasyonu bünyesinde bulunduran İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu (İZDEKON) Körfez Geçiş Projesi'ne İzmir'in ihtiyacı olduğunu, İnciraltı'nı da kent ekonomisine kazandıracağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 01.06.2017 - 12:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ÇED olumlu raporu verilen ancak bu kararın iptali için TMMOB ve Egeçep Derneği tarafından dava açılan İzmir Körfez Geçişi projesine İZDEKON'den destek geldi. İnciraltı 2. Nesil Platformu ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş, Körfez Geçiş Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda yoğun çalışmalar yürüten İnciraltı 2. Nesil Platformu'na destek verdiklerini söyledi.

İnciraltı sakinlerinin yıllardır sabırla planlama sürecini beklediğini ve cesaretle gökdelen imarı istemediklerini açıkladıklarını belirten Yokuş, İzmirliler'in Kent Ormanı'nı keyifle kullandığını ancak karşısındaki yüzölçümü Alsancak'tan büyük bir alanın kamuya faydasız olarak boş kaldığını vurguladı. Yokuş, “İnciraltı İzmir'in mücevheri ve biran önce çevreci olarak planlanarak İzmir ekonomisine kazandırılmalıdır. Bölgenin planlanması ile yeni kent ormanları yaratılarak İzmirlilerin hizmetine sunulabilir ve sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile başlatılan planlama çalışmasına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile yürüyen çalışmaya güvenimiz tamdır. İzmir Körfez Geçiş Projesi de şehrin artık ihtiyacıdır. İzmirliler olarak hizmette sabırsızız. İzmir'in Marmarayı'nın bir an önce temelinin atılıp tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut ise yaptığı açıklamada İzmir'de işsizliğin arttığı, turizmin gerilediği, ticaretin zorlandığı ve mega projelere ihtiyaç duyulduğu bu günlerde İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı planlanarak ve Körfez Geçişi Projesi'nin hayata geçirilmesinin İzmir'de ekonomik devrim yaratacağını söyledi. Karabulut , “İnciraltı, 1991 yılında turizm bölgesi ilan edilmiş, 2 kez EXPO'da aday olup tüm dünyanın tanıyıp hayran olduğu, önü deniz ve kent ormanı, altı termal su, havalimanına 22 kilometre uzaklıkta ve şehrin içerisinde İzmir'in mücevheridir. Kent Ormanı karşısında kalan 5 milyon m2 yerlerimizin, gökdelen imarsız ve çevreci olarak planlanması ile bölgede yapılacak hastane, otel ve kür merkezleri 15 bin istihdam sağlayarak, işsizliği şehrimizde yüzde 5 aşağıya çekecektir. Turist sayısına 100 bin kişi katkı koyacaktır. Ekonomik anlamda da her yıl 3 milyar TL katma değer getirecektir. Bir anlamda İnciraltı ekonomik olarak İzmir'i uçuracaktır" dedi.

Körfez Geçişi Projesi'nin mühendislik harikası bir proje olduğunu belirten Karabulut, “İnciraltı İzmir'in yeni sembolü olacaktır. İzmir'in iki yakasını hem karayolu hem de demiryolu ile buluşturacaktır. Şehrin tramvayı ile entegre olacak ve İzmirli vatandaş bindiğinde şehri gerdanlık gibi dolaşmış olacaktır. İzmir'in Marmaray'ı ile araçla 70 dakikada gidilen mesafe 6 dakikaya inecektir. Bölgedeki tüm hassasiyetlerin hesaplanarak gerçekleştirilecek projenin temelini bu yıl 9 Eylül tarihinde atılması tüm İzmirlilerin hayalidir. Bu projeye 'yapılmasın' yaklaşımı şehrin büyümesine engel olmaktırödedi. Karabulut,

İZDEKON'a kendilerine ve Körfez Geçişi Projesi'ne verdikleri destek için teşekkür etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.