Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korku filmi eşliğinde Nosferatu

Korku filmi eşliğinde Nosferatu

İzmir Avrupa Caz Festivali'nde 5 Mart Cumartesi akşamı verilecek konserde piyanist Markus Horn, sessiz sinemanın kült filmi Nosferatu için bestelediği müziği, film eşliğinde sunacak.

  • Ege Postası
  • 03.03.2016 - 12:40
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali son derece ilginç bir konserle devam ediyor. 5 Mart Cumartesi akşamı piyanist Markus Horn, İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Küçük Salon'da yapılacak konserde, sessiz sinemanın kült filmi Nosferatu için bestelediği müziği, film eşliğinde sunacak.

Alman yönetmen F.W. Murnau'nun 1921'de Bram Stoker'ın Drakula adlı kitabından esinlenilerek çektiği Nosferatu- Bir Dehşet Senfonisi adlı film 2006 yılında restore edilerek dijital ortama aktarıldı. Daha önce F. Lang'ın ünlü Metropolis filmi için müzik yazan ve bu çalışmasıyla değerli övgüler alan Markus Horn, Nosferatu için yaptığı müzikle de aynı başarıyı yakaladı. Müzik ve drama eğitimli Markus Horn, dünyanın hemen her ülkesinde verdiği başarılı konserler ve bol ödüllü kayıtlarıyla tanınıyor. 

Konserin az sayıda kalan biletlerine Biletix gişelerinden ulaşılabileceği belirtildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.