Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korkunç cinayette sır görüntüler

Korkunç cinayette sır görüntüler

İzmir’de, kaybolduktan 3 ay sonra Güzelbahçe’de kemikleri bulunan Salim Dönmez’i öldürdükleri iddiasıyla haklarında müebbet hapis istemiyle cezalandırılması istenen biri tutuklu 3 sanığın yargılanması başlandı. Kayıttaki üçüncü şahıs kim'

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 14:03

Salim Dönmez cinayeti davasında, tek tutuklu sanık olan, Dönmez’in arkadaşı Savaş C., olay gecesi alkollü olduğunu, gece yaptığı çoğu şeyi hatırlamadığını söyledi. Dönmez ailesinin avukatı ise "Salim’in kaybolan, daha sonra bulunan telefonunda çıkan o geceye ait görüntüler var. Görüntülerde, sanık Savaş ile kimliği belli olmayan bir şahıs daha var. Bu görüntüler, saatlerle ilgili çelişkileri de ortaya koyuyor" dedi. 

İzmir'de, 9 Temmuz 2015 tarihinde kaybolduktan 3 ay sonra Güzelbahçe’de cesedinin kemikleri bulunan Salim Dönmez’in cinayet zanlısı olarak tutuklanan arkadaşı Savaş C., adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Kıymet K ve Tarık D.’nin yargılanmasına başlandı. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Savaş C., tutuksuz sanıklar Tarık D., Kıymet K., sanıkların avukatları, müştekiler Çilem Orhan, Salih Dönmez, Şükriye Dönmez ve müştekilerin avukatı Gökhan Oğuz katıldı. 

HATIRLAMIYORUM
Tutuklu Sanık Savaş C. mahkemeye verdiği ifadesinde, ölen kişi ile 2010 yılında güvenlik kursunda tanıştıklarını söyledi. Alkollü olduğunu ve olayı hatırlamadığını ifade eden Savaş C., "O tarihten beri de arkadaşlığımız devam ediyordu. Kendisiyle iş konusunda ortak noktalarımız vardı, birlikte iş yaptık. Spor malzemeleri montaj işlerini de birlikte yaptığımız olmuştur. Maktulünde benimde hayatta beklentilerimiz konusunda karamsar duygularımız vardı. Olay tarihinde birlikte sabah 09.30 da, Gaziemir’de bir alışveriş merkezine spor malzemeleri almaya gittik. Aldığımız malzemeleri Çeşme’ye götürdük ve kurduk. Akşam üzeri 5-6 gibi İzmir merkeze döndük. Döndüğümüz de Salim’i Bayraklı’daki evinin yakınına bıraktım. Akşam 9 gibi buluşmak için sözleştik; ama ben gitmek istemiyordum. Yol boyunca hayattan bıktığını anlattığından dolayı; ancak küser diye akşam evimizin yakınındaki Aşık Veysel Parkında buluştuk. Salim yanında uyuşturucu hap getirmişti, 'alkolle iyi gider' dedi ve alkol alıp içmeye başladık. Şakalaştık muhabbet ettik. Ben kötü olunca Salim’i orada bırakıp yakındaki eve gittim. Evde kendime gelmek için bir şeyler yaptığımı kesik kesin hatırlıyorum. Tekrar parka Salim’in yanına döndüm; ancak geldiğim de yoktu. Evde çok kaldığımı düşünerek Salim’in de gittiğini düşündüm. İçmeye başlamadan önce Salim bana bir kadından bahsediyordu. Akşam yanına gideceğin söylemişti. Alkol içerken konudan konuya atlayarak bir şeyler anlatıyordu. 'Beni birkaç gün aramayın işim var' diyordu. Hatta telefonunu bana verdi ‘Müşterilerle sen ilgilenirsin’ dedi. Salim’in telefonunu aldım mı almadım mı hatırlamıyorum. Parkta cüzdanımı da unutmuşum, onu da sonra bulamadım. Bir ara otobanda seyir halinde olduğumu hatırlıyorum ama nereye gidiyorum nereden geliyorum bilmiyorum. Ben parkı terk ettikten sonra Salim beni aramış, telefonda bana ‘Neden gelmedin, başın belaya mı girdi’ diye sormuş, bende ‘Bir problem yok’ demişim hatırlamıyorum. Aynı gecenin sabahında kendimi Tarık’ın evinin terasında otururken buldum. Benim o geceye ilişkin bildiklerim anlattıklarımdan ibarettitir’’ dedi. 

SAVCIDAN 'BORCUN VAR MIYDI' SORUSU

Savcının Salim’e borcu olup olmadığı sorusu üzerine sanık Savaş C., "Zaman zaman aramızda para alışverişi olurdu. Ben borç almışımdır; ancak bunları ödemiştim. Benim Salim’e en fazla 4-5 bin lira borcum kalmıştır’’ dedi. Tutuksuz sanıklardan Kıymet K ise, "9 Temmuz gecesi diğer sanık Tarık ile birlikte yaşadığımız evdeyken gece 01.00 sıralarında Savaş bizim eve geldi. Savaş alkollüydü, kocama ‘Sen ilgilen ben yatıyorum’ dedim. Ertesi gün 14.00 sıralarında uyandığımda Savaş’ın terasta uyuduğunu öğrendim. Kahvaltı hazırladım, birlikte kahvaltı yaptıktan sonra Savaş evden gitti. Daha sonra Kocam ile birlikte biz kızımızı almaya Çanakkale’ye gittik. Daha sonra bizi Cinayet polisi aradı’’ dedi.

VİDEOYU GÖRÜNCE PANİKLEMİŞ
Salim Dönmez’in ağabeyi Salih Dönmez ise ‘"Bayram dolayısıyla annemin evine gelmiştik. Ölen kardeşim, kız kardeşim hep birlikte güzel zaman geçirdik. Eşim Eskişehirli olduğu için Eskişehir’e gittik. Kız kardeşim beni arayarak Salim’in olmadığını hayatından endişe ettiğini söyledi. Ben hemen İzmir’e geldim. Savaş bizim evdeydi. Savaş’ın hareketlerini gözlemledim. Savaş’a nereye gittiklerini, nerede içtiklerini ne içtiklerini sordum. Nerede içtiklerini ne yediklerin bana gösterirken Savaş sürekli kardeşimi kötülüyordu bana. Biz Salim’i ararken Savaş nüfus cüzdanını kaybettiğini çıkartması gerektiğini söylüyordu. Hareketleri çok rahattı ve Salim hiç bulunmayacak gibi hareket ediyordu. Kardeşim ile Savaş’ın arasında para alışverişi olduğunu biliyorum. Salim’in banka hareketlerinden Savaş’ın borcunun yüksek olduğunu düşünüyorum. Savaş bizim ile arama çalışmalarına katıldı Salim’in telefonu olaydan iki gün sonra çevre yolu Gaziemir Fuar Alanı yakınında bir temizlikçi tarafından bulundu. Şahıs numaralardan bize ulaştı o sırada Savaş’ta yanımızdaydı. Telefonu aldığımızda camı kırıktı aldık yaptırdık, içine baktığımda olay gecesi saat 24.00 da Salim, Savaş ve karanlıktan yüzü görünmeyen 3. bir şahıs vardı. Bunu görünce Savaş panik oldu. Savaş o gece Salim yanından 23.00’da ayrıldığını söylüyordu ancak 24.00’da parkta üçüncü bir şahsında olduğu videosu var. Savaş’tan şikayetçiyim’’ dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme Başkanı Melda Şahin, oy birliği ile Çilem Orhan, Salim Dönmez ve Şükriye Dönmez'in suçtan zarar görmüş oluşu nedeniyle müştekinin müdahil, Avukat Gökhan Oğuz’un müdahil vekili olarak duruşmalara kabulüne, sanık Kıymet K. hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına, sanık Savaş C.’nin tutukluluk kararının devamına karar verdi. Dava, eksikliklerin giderilmesi tanıkların dinlenmesi için duruşmayı Nisan ayına erteledi. 

ÜÇÜNCÜ KİŞİ KİM 

Dönmez ailesinin avukatı Gökhan Oğuz, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
"Salim profesyonel güreşçiydi. Tek başına Salim’i kimse yenemez. Biz bu cinayette Savaş’a yardım eden biri daha olduğunu düşünüyoruz. Salim’in kaybolan telefonunda çıkan o geceyi ait görüntüler var. Sanık Savaş C. O gece 23.00’da Salim’in yanında ayrıldığını söylüyor; ama saat 24.00’da çekilen görüntüde parkta Salim, Savaş ve kimliği belli olmayan bir şahıs var. Savaş C. Salim Dönmez’den ölmeden kısa süre önce borç almış. Sanıkların hak ettikleri cezaları alması için mücadele vereceğiz’’ dedi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ 
Güzelbahçe ilçesi, Çamlı Mahallesi Dadaşkent Sitesinde oturan bir kişi geçen 26 Ekim'de jandarmayı arayıp, köpeğinin insana ait kafatası bulduğunu söyledi. Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bölgede arama çalışması başlattı. Çalışmalarda, siteye 200 metre uzaklıkta molozların döküldüğü dere yatağında insana ait kafatası yerinde olmayan iskelet bulundu. İş makinesiyle yapılan kazıda da, cesede ait olabileceği düşünülen bir pantolona ulaşıldı. Pantolonun arka cebindeki cüzdanda Salim Dönmez'e ait kimlik ve kredi kartlarıyla bir miktar para bulundu. Jandarma ekipleri, kimlik üzerinden polisle irtibat kurdu. Bir spor mağazasına teknik servis hizmeti veren firmanın sahibi Salim Dönmez'in ailesinin geçen 9 Temmuz'da polise giderek kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine Dönmez'in ailesinden DNA testi için örnek alındı ve yapılan incelemede kemiklerin Dönmez'e ait olduğu netlik kazandı. Jandarma ve polis ekipleri, Dönmez'in yakın çevresini mercek altına aldı. İncelemelerde Dönmez'in en son arkadaşları Savaş C., Tarık D. ve Kıymet K. ile görüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine 3 kişi gözaltına alındı. Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından, Dönmez'in en son görüştüğü Savaş C.'ın kullandığı ortaya çıktı. İfadesine başvurulan Savaş C. ile Tarık D. ve Kıymet K.'nın çelişkili anlatımlarda bulunduğu, olay günü de nerede olduklarını açıklayamadıkları; ayrıca 'kasten adam öldürme" suçlamasını da kabul etmedikleri bildirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tarık D. ile Kıymet K., adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Savaş C. ise, tutuklandı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede ‘Kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla sanıklar hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.