Dolar 32,4511
%0.12
Euro 34,4869
%-0.02
Altın 2.472,460
%-0.43
Bist-100 9.603,00
%-0.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korkutan depremler; Yaralılar var

Korkutan depremler; Yaralılar var

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi 14.07'de meydana gelen depremin büyüklüğünü önce 5,8 olarak açıkladı, ardından ise 5,5'e revize etti.

  • Ege Postası
  • 02.03.2017 - 15:38

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi 14.07'de meydana gelen depremin büyüklüğünü önce 5,8 olarak açıkladı, ardından ise 5,5'e revize etti. Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 14.18'de de Şanlıurfa'ya bağlı Kasımkuyu'da 4.6 büyüklüğünde bir deprem ölçüldü. Deprem Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi çok sayıda ilde de hissedildi. Adıyaman Valisi Abdullah Erin depremle ilgili, "En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda." dedi.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 14.07'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Depremin 11,3 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. Aynı bölgede saat 14.18'de ise 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nde yer alan ilk bilgilere göre deprem yerin 10 km derinliğinde meydana geldi. Sosyal medya kullanıcıları depremin doğu ve güneydoğudaki çoğu ilde hissedildiğini yazdı.

ADIYAMAN VALİSİ SON DURUMU ANLATTI

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat ilçesindeki depremle ilgili, "En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda." dedi.               

Erin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 14.07'de meydana gelen depremin özellikle Samsat'ta etkili olduğunu ancak Adıyaman'da da hissedildiğini söyledi.               

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erin, devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Vali Erin, şöyle devam etti: "En büyük tesellimiz şu ana kadar Allah'a şükür can kaybımız olmamasıdır. 28-30 civarı yaralı vatandaşımız var, hepsi ayakta taburcu edilebilecek durumda. 4-5 köyde 20'ye yakın eski köy evi yıkıldı. Geri kalan bazı yerlerde de hasar oluştu. Depremden etkilenenler için bu gece önemli. Biz de her türlü önlemi aldık. Tam bir seferberlik halindeler, bu gece ve yarın için önlem alındı. AFAD Başkanlığı da depremzedelerin battaniye, çadır, yemek ve gıda ihtiyacı için her türlü önlemi aldı. Yıkıntı ve hasar için gerekli çalışmalar yapılıyor. Geçmiş olsun."      

 'GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI'

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Yerleşim birimlerine ulaşılmaya çalışılıyor. Can kaybı veya yaralı bildirilmedi. Köylerde hasarlı olan birkaç yapıdan bahsediliyor. Okullarda ve işyerlerinde gerekli tedbirler alındı, boşaltıldı. AFAD yetkilileri görev başında" açıklamasında bulundu. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "İlk bilgilere göre can kaybı yok. Hafif hasarlı binalar var. Gereken önemleri aldık" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi" dedi.

ADIYAMAN'IN MERKEZİNDE DURUM

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi'nde bulunan Musalla Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı. Musalla Mahallesi'nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

İlk depremin ardından bölgede çok sayıda sarsıntı meydana geldi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.