Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koruma Kurulu'nun sokağındaki eski ev çöktü

Koruma Kurulu'nun sokağındaki eski ev çöktü

İzmir'in Konak ilçesinde, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün bulunduğu sokaktaki eski bir ev yıkıldı. Koruma Kurulu'nun sokağındaki eski ev çöktü

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 09:59

Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün de bulunduğu 411 Sokak'taki eski bir İzmir evi, ayakta duramayarak yıkıldı. Evin yıkılmasıyla sokak moloz yığınları içinde kaldı. Semt sakinleri, belediye tarafından daha önce 'Dikkat bu sokakta yıkılacak yapı var' tabelası astığı sokaktaki bir İzmir evinin daha yok olup gitmesine şahit oldu. 

İzmir'de bugüne kadar sahip çıkılamadığı için, aralarında tescilli olanların da bulunduğu yüzlerce eski yapının yok olup gittiğine dikkat çeken vatandaşlar, "Bu evleri korumak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, yerel yönetimlerin, kentin varlıklı insanlarının, mülk sahiplerinin değil m? Koruma Kurulu'nun sokağında bile tarihimize sahip çıkamıyoruz. Kentte hala, üzerinde yıkılabilir tabalası bulunan onlarca ev var. Artık bu konuda kurumlar bir araya gelip işbirliği yapmalı. Yok olup giden bu kentin değerleri" diyerek sitemde bulundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.