Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KOSBİ 25. yılını coşkuyla kutladı

KOSBİ 25. yılını coşkuyla kutladı

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSBİ) 25’nci yılı, bölgede yatırım yapan sanayicilerin katıldığı güç birliği yemeği ile kutlandı.

  • Ege Postası
  • 10.05.2017 - 12:23

Balçova Termal Otel’de düzenlenen 25. yıl kutlama yemeğine Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İzmir Valiliği Yatırım İzleme Müdürü Nurettin Yıldız, Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, sanayiciler ve KOSBİ çalışanları katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, "İzmir-Ankara yolunun kenarında gelişen bir sanayi bölgesi olan KOSBİ’nin organize sanayi olma yolculuğu bundan tam 25 yıl önce başladı. O günden bugüne kadar KOSBİ’nin yolculuğu pek çok zorluğa rağmen başarıyla sürdü. Islah OSB sürecinde açtığımız yol, Türkiye’de pek çok bölgeye örnek oldu ve bizim ardımızdan 30 bölge daha ‘Islah OSB’ olabilmek adına başvuruda bulundu. İlklerin merkezi KOSBİ, bugün de büyümesini başarılı bir şekilde sürdürüyor" dedi.

ÜÇÜNCÜ ETAP YOLDA

Bölgede ikinci etap parselasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü, üçüncü etabın ise yolda olduğunu belirten Porsuk, "Bu çalışmalar tamamlandığında bölgemizde sanayi tesisi ve istihdam sayısı iki katına çıkacak. Türkiye’nin en büyük ailelerinden birisi olan KOSBİ ailesi, yeni fertleriyle büyümesini sürdürecek. KOSBİ’nin büyümesi, ülke ekonomisinin büyümesine de ciddi miktarda katkı sağlayacak. 25 yıl boyunca her engeli aşan bölgemizin, bu konuda da hiçbir engel tanımadan amacına ulaşacağına inancım sonsuzdur" diye konuştu.

SANAYİCİYE HİZMET SÜRECEK

KOSBİ olarak sanayiciye hizmetten asla vazgeçmediklerini belirten Porsuk, "Sanayicimizin daha uygun maliyetlerle ve en rahat koşullarda yatırımlarını sürdürebilmesi adına bugün kadar hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarında pek çok adım attık. Çalışmalarımızda sadece bugünümüzü değil yarınımızı da düşündük. Son olarak da Kemalpaşa’nın geleceği olan Yiğitler Barajı’nın temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu barajın maliyetinin yüzde 57,5’ini KOSBİ olarak biz üstleniyoruz. Barajda toplanacak su da aynı miktarda bölgemize ulaşacak. Böylece sanayicimiz uzun yıllar boyunca bölgede su sıkıntısı çekmeyecek. Bizler de sanayicimize hizmet için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

25 YILLIK KATKI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından plaket takdimine geçilen törende, KOSBİ’ye katkıları dolayısıyla Kemalpaşa Belediyesi adına Belediye Başkanı Arif Uğurlu’ya, İzmir Valiliği adına Yatırım İzleme Müdürü Nurettin Yıldız’a ve EBSO adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu’na plaket verildi. Yemek, protokoldeki davetlilerin katılımıyla 25’nci yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.