Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köyceğiz’de 5 PKK’lı terörist öldürüldü

Köyceğiz’de 5 PKK’lı terörist öldürüldü

Muğla’da önceki gün 7 PKK’lı teröristin yakalanmasının ardından dün Köyceğiz ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 06:23

Kaçan iki teröristin yakalanması için operasyonlar sürerken Bakan Süleyman Soylu, teröristlerin Lazkiye’den geldiğini açıkladı...

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde önceki gün PKK’lı yedi teröristin yakalanmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlara devam edildi. Muğla Jandarma Komando Taburu tarafından önceki gece, Toparlar Şelalesi yakınlarında tespit edilen PKK’lı grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon düzenlendi. Bölgeye, İzmir’in bornova ilçesindeki 2. Jandarma Komando Tugayı ve polis Özel Harekat biriminden de destek kuvvet gönderildi. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 5 PKK’lı terörist öldürüldü. Kaçan iki teröristin de yakalanması için bölgeyi çembere alan Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ile BornOva Komando Tugayı ve Polis Özel Harekat ekiplerinin operasyonlarının sürdüğü belirtildi. Çatışmada, Muğla Jandarma Tabur Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Y.O. da bacağından yaralandı. Binbaşı askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı. Bir insansız hava aracı ve bir sahil güvenlik helikopterinin desteği ile bölgede operasyon devam ederken, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı. 

İstihbarat 4 ay önce geldi

Terörist grubun Muğla Valiliği, Valilik konutu, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, polis noktaları ve askeri lojmanlara saldırı düzenlemeyi planladığı bilgisine ulaşıldı. Emniyet birimlerinin bu yöndeki istihbaratı kapsamında önlem olarak yaklaşık dört ay önce, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Muğla Valliği’nin duvarı üzerine ucu sivri demir korkuluklar yaptırdığı belirtildi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla Seydikemer kırsalında PKK’lı oldukları ileri sürülen bir grubun dolaştığını belirleyip, operasyon yapmıştı. Operasyonda dört şüpheli ile onları almaya geldikleri anlaşılan üç kişi yakalanmıştı. Dördü daha önce de kanlı eylemlere karıştığı belirlenen teröristlerin Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’na yönelik canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladıkları bilgisine ulaşıldı. Şüphelilerden üçünün ayrı kollara ayrılıp, polis merkezleri ve noktaları, askeri lojmanlar, ilçe emniyet müdürlükleri, adliye binası gibi çeşitli yerlere silahlı saldırı hazırlığı yaptıkları öğrenildi. 

1 aydır teknik takip 

Bir aydır teknik takibe alındıkları belirtilen şüphelilerin otomobilleri ile ifadelerinden yola çıkılarak, kırsal Kınık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yapılan aramada, toprağa gömdükleri canlı bomba düzeneği ile çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Teröristler Lazkiye üzerinden Akdeniz ve Ege’ye sızıyorlar

Muğla’daki çatışmalara ilişkin olarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın yeni yöntem arayışında olduğunu açıkladı. Örgütün, çeşitli yöntemlerle Türkiye’nin insicamını bozmaya çalıştığını belirten Soylu, PKK’nın özellikle uzun zamandır Amanoslar üzerinden Ege’de ve Akdeniz’e sızmaya çalıştığını, ülkenin ekonomik ve turizm tesislerine saldırmayı planladığını kaydetti. Soylu, “Bunu burada ilk kez söyleyeceğim. Terör örgütü, son yöntem olarak da Irak’ın kuzeyinden, İran’dan ve Afrin hattından sızmalardan sonra başka bir yöntem arayışına girdi. Arayışı şu; Lazkiye üzerinden, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma konusunda terör örgütü liderleri talimat verdiler. Açık denizlere bir gemiyle gelip, oradan filikalarla, kayıklarla, botlarla sahile gelmek konusunda...” dedi.

Üzerlerinden cephane çıktı

Öldürülen PKK’lı 5 teröristin üzerlerinde ve çantalarında çok sayıda silah ve mühimmat ile patlayıcı bulundu. 1 kaleşnikof tüfek ve bu tüfeğe ait 5 şarjör, 2 adet M16 silah ve bu silaha ait 10 şarjör, 3 tabanca ve bunlara ait 3 şarjör, 21 el bombası, 5 kilogram plastik patlayıcı, 93 elektrikli kapsül, 2 elektrikli bomba düzeneği, 4 kutu 5.56 mm’lik mermi, 1 termal dürbün, 1 top infilaklı fitil, 1 kutu içerisinde patlayıcı, 1 elektronik LED lambalı devre, 1 akü, 1 tablet, 1 cep telefonu ve 1 taşınabilir şart cihazı ele geçirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.