Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kredi kullanan, 1 kişi istihdam etsin

Kredi kullanan, 1 kişi istihdam etsin

İş Bankası ile gerçekleştirilen kredi protokolü imza töreninde konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına olumlu yanıt vermemiz için finansman önemli" dedi. Demirtaş, kredi kullanan üyelerinden, en az bir kişi istihdam etmelerini istediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.02.2017 - 12:31

İzmir Ticaret Odası, İş Bankası ile kredi protokolü imzaladı. Oda üyelerine uygun şartlarda kredi imkanı sunmak için gerçekleştirilen protokolün imza törenine, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Türkiye İş Bankası İzmir 1. Bölge Satış Müdürü Nejdet Polat, 2. Bölge Satış Müdürü Sezgin Yılmaz ile İş Bankası şube müdürleri ve İTO yönetim kurulu üyeleri katıldı. Üyelerinin ekonominin zor günlerden geçtiği dönemde en büyük sıkıntısının finansman olduğunu belirten Ekrem Demirtaş, "Bu sorunu aşmamız çok önemli, zira Cumhurbaşkanımız istihdam çağrısına olumlu yanıt vermemiz için finansman çok önemli bir konu. Cumhurbaşkanımız sürekli faizin düşmesi gerektiğini söylüyor ama faizler talimatla düşmüyor tabii ki. Ekonominin sacayakları var. Biri kısa kalıyorsa sıkıntı olur. Enflasyon yükseliyorsa tabii ki faiz de yükselecek. Bu ekonominin kuralı. Kredi kullanan üyelerimizden en az bir kişiyi istihdam etmelerini de istiyoruz" dedi.

BANKALARIMIZA GÜVENİYORUZ

Türk banklarının sermaye yeterlilik oranlarının Avrupa'daki pek çok bankadan daha iyi durumda olduğunu ifade eden Demirtaş, "Biz bankalarımıza güveniyoruz. İş bankası protokol isteğimizi kırmadı, kabul etti. Aylardır üyelerimizin nakit sıkıntısı için bankalarla görüşüyoruz. Önce Ziraat Bankası ve Denizbank ile başlayan Nefes Kredisi kampanyasında 1096 üyemiz 148 milyon lira kredi kullandı. Halden Anlayan Kredi başvuruları hala kabul ediliyor. Bu kredi kampanyasında da bugüne kadar 163 üyemiz 16 milyon lira kredi kullandı. Bugün de ülkemizin en köklü kurumu İş Bankası ile yeni bir kredi kampanyasına imza atacağız" diye konuştu. 

İŞ BANKASI İLE 8. KREDİ PROTOKOLÜ

İş Bankası'nın İzmir Ticaret Odası için yerinin ayrı olduğunu belirten Demirtaş, "2001 yılında ekonomik kriz sonrası üyelerimize daha iyi koşullarda kredi imkanı sağlamak için bankalarla kredi protokolleri imzalamaya başlamıştık. Bu uygulamayı Türkiye'de başlatan ilk oda olduk. İlk kredi protokolümüzü de 2002 Nisan ayında İş Bankası ile imzalamıştık. Bugün İş Bankası ile 8. Kredi protokolü. 2001 yılından bu yana toplam 51 protokol imzaladık" dedi.

ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BANKA İLE PROTOKOL 

Kredi koşullarından bahseden Başkan Demirtaş, başvuruların 31 Mart 2017 tarihinde son bulacağını belirterek şöyle konuştu:

"Üst limit 250 bin lira, 36 ay vadeli, 3 ay ya da 6 ay ödemesiz planları mevcut. Atatürk'ün kurduğu bir banka ile bu protokolü yapmanın onurunu yaşıyoruz. İş Bankası ülkemize pek çok yenilikler getiren bir banka. İş Bankası kumbarası, bende de var. Bankamatiği hayata geçiren ilk banka." 

"ORANLARIMIZ DEVLET BANKALARININ BİRAZ ÜZERİNDE"

İş Bankası İzmir 1. Bölge Satış Müdürü Nejdet Polat da İTO'nun protokol talebinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Kısa sürede yapılan çalışmayla bu noktaya geldik. İş Bankası İzmir'de kurulmuş Türkiye'nin sanayi kuruluşlarında harcı olan bir banka. Üyelerin ihtiyaç duyduğu krediyi sağlayacak protokole imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Oranlarla ilgili açık ve şeffaf olmakta yarar görüyoruz. Günün koşulları gereği kamu bankalarının ellerindeki avantajlarla zaman zaman uygun oranlı hizmet sundukları aşikar. Bir miktar oranımızın diğer kamu bankalarının fiyatlamasından yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Krediye ulaşabilmek çok önemli günümüz koşullarında. Likiditeyi kesintisiz, hak eden her üyeye sunabilmek çok önemli. Biz de banka olarak bunu sağlayacağız. Bugüne kadar hiçbir üyeye hiçbir sanayiciye krediyi geri çağırmak ya da yolun yarısında oranları değiştirmek gibi bir girişimimiz yoktur. Üretici sanayici ve KOBİ'lerin yanındayız" diye konuştu.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.