Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Krize son noktayı Büyükşehir koyacak: Manhattan Planları için son viraj

Krize son noktayı Büyükşehir koyacak: Manhattan Planları için son viraj

İzmir’de yatırımcıların gözdesi haline gelen ve gökdelen inşaatlarını yükseldiği yeni kent merkezi olarak adlandırılan Alsancak Liman Arkası ile Salhane bölgesini ilgilendiren plan çıkmazı bu ay çözüme kavuşacak. Krize son noktayı Büyükşehir koyacak

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 12:02

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında hazırladığı ve yargıya taşınan yeni kent merkezi bölgesine ait süreç önümüzdeki günlerde noktalanacak. Geçtiğimiz yıl mahkemenin iptal ettiği, ardından da Konak Belediyesi tarafından reddedilen imar düğümünde son sözü yine Büyükşehir Belediyesi söyleyecek.

ÖNCE MAHKEME İPTAL ETTİ, SONRA KONAK REDDETTİ

Önceki aylarda Konak Belediyesi’nde krize yol açan ve belediye meclisi tarafından reddedilen Alsancak Liman Arkası-Salhane Bölgesini kapsayan yeni plan notları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karara bağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılında mahkemeye taşınan ve iptal edilen imar planlarının karar gerekçelerine uyarak geçtiğimiz yıl içerisinde yeni plan notları hazırladı. Bayraklı Belediyesi tarafından onaylanan ve yatırımcının da önünü açan söz konusu plan notları Konak Belediyesi tarafından reddedilince yeni bir kriz kapıya dayanmış, süreç yine Büyükşehir Belediyesi’ne taşınmıştı.

BELEDİYE MECLİSİNDE ONAYA SUNULACAK

Büyükşehir Belediyesi’nde meclis komisyonlarının yapacağı çalışma sonrasında bölgenin kaderini tayin edecek düzenlemenin yine bu ay içinde onaya sunulması bekleniyor. Konak Belediyesi tarafından reddedilen plan notlarıyla ilgili imar yetkisini kullanan Büyükşehir Belediyesi, böylece kenti yakından ilgilendiren konuya da nokta koymuş olacak. İzmir Büyükşehir Belediye meclisi tarafından büyük ölçüde onaylanması beklenen plan notları daha sonradan askıya çıkacak ve kesinlik kazanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.