Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Krom madenindeki işçi 23 saat sonra kurtarıldı

Krom madenindeki işçi 23 saat sonra kurtarıldı

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde krom madeninde meydana gelen göçük nedeniyle dün saat 15.00 sıralarında mahsur kalan işçi Sadi Serin, 23 saat sonra kurtarıldı. Madenden yürüyerek çıkan Serin'i gören başta eşi Fatma Serin olmak üzere yakınları sevinç gözyaşı döktü.

  • Ege Postası
  • 25.11.2016 - 15:50

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde krom madeninde meydana gelen göçük nedeniyle ocakta mahsur kalan işçi 40 yaşındaki Sadi Serin, 23 saat sonra kurtarıldı. Madenden yürüyerek çıkan Serin'i gören başta eşi Fatma Serin olmak üzere yakınları sevinç gözyaşı döktü.

Acıpayam'ın Karaismailler Mahallesi'ne yaklaşık 7 kilometre mesafede, Yırtıcılar Mevkisi'ndeki Elmaslar Madencilik şirketine ait krom madeninde, dün saat 15.00'te göçük oldu. Madenin yaklaşık 700 metre içerisinde çalışırken mesai saati bittikten sonra, girişe doğru yürüyen evli 3 çocuk babası Sadi Serin, yaklaşık 400 metrede aniden oluşan göçük yüzünden mahsur kaldı. Son anda göçük altında kalmaktan kurtulan Serin, beklemeye başladı. Göçük olduğunu fark eden diğer işçiler ise durumu arkadaşlarına iletti. İşçiler göçüğü kaldırıp, Serin'in kurtarmaya çalıştı, ancak başarılı olamayınca itfaiyeye haber verildi. Olay yerine daha sonra jandarma ekipleri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) arama kurtarma ekipleri geldi.

KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Madene giren arama kurtarma ekipleri, yaptıkları incelemede işçi Sadi Serin'in maden içinde göçüğün arkasında bulunduğunu belirledi. Ekiplerle konuşan Serin, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Arama kurtarma ekipleri, göçük yaşanan yaklaşık 6 metrelik kısımdaki yıkıntıyı temizledi. Tekrar göçük yaşanması ihtimaline karşı da tahkimat yapıldı.

23 SAAT SONRA MUTLU SON

Yaklaşık 23 saat süren çalışmaların ardından Serin, bugün saat 14.00'te kurtarıldı. Madenden yürüyerek çıkan Serin'i gören başta eşi Fatma Serin olmak üzere yakınları sevinç gözyaşı döktü. Alkışlar eşliğinde madenden çıkan Serin'in bitkin ve yorgun olduğu görüldü.

Serin ambulansla Acıpayam Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Serin'in eşi Fatma Serin ise bir ara sevinçten baygınlık geçirdi. 112 ekiplerinin müdahalesiyle Fatma Serin kendine geldi. 

AKLINDAN ÖLÜM GEÇMİŞ

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ndeki özel krom maden ocağındaki göçükte mahsur kaldıktan 23 saat sonra kurtarılan 10 yıllık madenci Sadi Serin'in Acıpayam Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Yaklaşık 7 aydır çalışan Serin, başına gelen olaydan sonra madende çalışıp çalışmayacağına henüz karar vermediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Madende çalışırken, birden göçük oldu, arkadaşım son anda kurtuldu. Üzerindeki tahkimatlar kırılmaya başlayınca ben de madenin içine doğru kaçarak kurtuldum. Göçük önümde meydana geldi. Kurtarılmayı beklerken, madenden çıkamayacağımı sandım. Aklıma ölüm geldi. Çocuklarımı son kez göremeyeceğimi düşündüm. Arkadaşlarımla sürekli göçüğün arkasından konuştuk. Onların sesini duyunca daha da rahatladım ve kurtarılmayı bekledim. Ben de madende beklerken tekrar göçük ihtimaline karşı üzerime tahkimat kurarak güvenlik önlemimi aldım. Çökme ihtimaline karşı altında bekledim. Sonra arkadaşlarım beni kurtardı. Madende tekrar çalışıp çalışmayacağıma ise henüz karar vermedim. Ama mecburen geçim parası için çalışmak zorundayız."

Hastanede eşinin başından ayrılmayan Fatma Serin ise, artık madende çalışmasını istemediğini belirterek, "Madende çalışmak kolay değil, çocuklarımın yetim kalka riski var. Madene girdim, eşimin sesini göçüğün arkasından duyunca rahatladım. Madende çalışmasını istemiyorum, karnımızı doyururuz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.