Dolar 32,5604
%0.04
Euro 34,8899
%0.07
Altın 2.428,950
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük Menderes Havzası’na hayat verdi

Küçük Menderes Havzası’na hayat verdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve İzmir’in bereketli topraklarını suya kavuşturacak olan Beydağ Sulama Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 10:10

Proje tamamlandığında Beydağ ve Ödemiş’in bulunduğu Küçük Menderes Havzası’ndaki 196 bin 500 dekar zirai araziye su temin edilecek.

Sulama Projesi’nde Yüzde 86 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı 

Fiziki gerçekleşme oranı  yüzde 86’ya ulaşan sulama projesinde şu ana kadar 92 bin dekar arazi suya kavuştu. Yürütülen çalışmalar neticesinde Mart ayında 27 bin 500 dekar zirainin daha suyla buluşması planlanıyor. En kısa zamanda devreye alınacak Beydağ Sulama Projesi tamamlandığında toplam 196 bin 500 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

“Bittiğinde Sadece Küçük Menderes Değil Bütün Türkiye Kazanacak”

Beydağ Sulama Projesi’ni hizmete aldıklarında Küçük Menderes Havzası’nda yaşayan her ailenin gelirinin altı kat artacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnşa edilen kanalların toplam uzunluğu 250 kilometre. Ayrıca yapılacak tahliye kanallarıyla Ertuğrul Mahallesi bölgesinde yaşanan su baskınlarına da kesin çözüm üretmiş olacağız. Türkiye’nin en kapsamlı sulama projelerinden birini yapıyoruz. Bittiğinde sadece Küçük Menderes değil bütün Türkiye kazanacak” dedi.

Milli Ekonomiye 125 Milyon Lira Katkı

Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ödemiş-Beydağ sulamasının sadece Küçük Menderes havzasının değil bütün İzmir’in kaderini değiştireceğini ifade ederek “Proje kapsamında tamamlanan kanallar hemen işletmeye alınarak, milli ekonomiye ve yöre insanına kalkınma olanağı sunacak. Bu kapsamda vatandaşımızın refahını artırarak, çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğiz. Proje ile ülke ekonomisine her yıl 125 milyon lira katkı sağlamayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.