Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük otelciye bayram soluğu

Küçük otelciye bayram soluğu

Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Genel Başkanı Mehmet Çelik, "Küçük oteller için Ramazan Bayramı adeta kurtarıcı olacak" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2017 - 17:43

Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili ile ilgili bir yazılı açıklama yapan TÜRKODER Genel Başkanı Mehmet Çelik, küçük otelcinin kan ağladığını belirtip, Ramazan Bayramı ve hemen arkasından başlayacak olan yüksek sezonun küçük otelciye nefes aldıracağını söyledi. Derneğe üye olan küçük otelcileri telefonla aradıklarını ve imkanlar ölçüsünde ziyaret ettiklerini belirten Çelik, "Üyelerimizin durumunu yakından takip etmekteyiz. Ama onlardan aldığımız yanıtlar, ne yazık ki son derece moral bozucu. Nasıl olmasın ki. Ülkemizin güvenlikle ilgili olumsuz imajı, yabancı misafir oranını son derece alt seviyelere düşürmüşken, booking.com'la yaşanan hukuksal süreç, rezervasyonlarının neredeyse yüzde 80'ini bu kanaldan yapan küçük otelci için tam bir facia oldu. Bu da yetmezmiş gibi, Haziran ayında neredeyse kış şartlarını yaşatan iklim, boş odalar ve moralsiz turizmciler yarattı" diyerek küçük otelcilerin zor durumuna dikkat çekti.

"BAKANLIĞIMIZDAN BEKLENTİMİZ, TURİZMCİNİN ELİNDEN TUTMASI"

Kendilerini tek teselli edecek durumun, bayramla birlikte ortaya çıkacağını umduklarını belirten Çelik, "Yıllardır yüksek sezona denk gelen Ramazan Bayramı, önümüzdeki yıllarda orta sezona denk gelerek bir nebze turizmcinin yüzünü güldürecek. Öte yandan, ister istemez Kurban Bayramı yüksek sezona denk gelerek ekstra avantaj olma özelliğini yitirecek. Uzun bayram tatilleri yurt dışını cazip kılarken, kısa tatiller yurt içi turizmini canlandırır. Kısaca söylemek gerekirse, Türk turizmi, tarihinin en zor dönemini yaşamaktadır. Bacasız sanayi diye adlandırdığımız bu sektör can çekişmektedir. Bakanlığımızdan beklentimiz, turizmin elinden tutup, turizmciye destek olmasıdır. Kredi erteleme, ucuz kredi, çeşitli sübvansiyonlar sektöre nefes aldıracaktır. Kültür ve Turizm Bakanımızın bu konuda bizlere destek olacağına inancımız sonsuzdur" dedi.

Çelik, küçük otelciler olarak, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladıklarını belirtip, "Her şeye rağmen gülen yüzümüzle kendilerini küçük otellerimize bekliyoruz" diyerek, tatilcilere çağrıda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.