Dolar 32,5292
%0.25
Euro 34,7687
%0.14
Altın 2.492,090
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kukla ve müzik buluştu

Kukla ve müzik buluştu

10'ncu İzmir Uluslararası Kukla Günleri ve 34'ncü Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri ortak programı içerisinde kukla ve müzik bir araya geldi, İsmet İnönü Sanat Merkezi'ni dolduran İzmirlilere muhteşem bir gece yaşattı.

  • Ege Postası
  • 29.03.2016 - 13:40
Ünlü İspanyol besteci Isaac Albeniz'in eseri olan ve dünya piyano repertuarının en zor eserlerinden biri olarak kabul edien İberya ilk kez dünyaca ünlü bir Türk piyanist; İzmirli Burçin Büke tarafından seslendirildi. 

Avusturyalı Karin Schafer Figuren Theater'ın kuklalar, video ve gölge ile oluşturduğu, İzmirli ünlü piyanist Burçin Büke'nin usta yorumuyla birleştiği büyülü gösteri, çok sayıdı davetli tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. 

Gösteri sonunda basın mensuplarıyla buluşan Burçin Büke, İzmirli bir müzisyen olarak böyle bir eserin Türkiye'deki ilk gösterimini İzmir'de, üstelik çok değerli bir festivalde, İzmir Kukla Günleri'nde yapmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. İzmir'e yeniden geldikleri için çok heyecanlı olduklarını ifade eden Karin Schafer ise canlı müziği hareketli resimlere dönüştüren görsel bir şölende buluşmanın büyük keyif olduğunu belirtti. 

Schafer; “Bu performans daha önce İspanyol Castilla Y Leon Senfoni Orkestrası'nın çaldığı orkestra uyarlaması ile sahnelendi. Ancak bu sefer İzmir'de orijinal eserin prömiyerini yaptık. Sonuçtan inanılmaz mutlu oldum. Burçin Büke müthiş bir müzisyen" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.