Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kundakçılar yine iş başında!

Kundakçılar yine iş başında!

İzmir'in Buca ve Bornova ilçelerinde çıkan orman yangınları, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, oluşan manzaraya tepki gösterdi. Genel Sekreter Gökçe sert tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 30.07.2017 - 13:35

Alınan bilgiye göre, Buca Şahin Tepesi mevkinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 amfibi uçak, 3 helikopter ve 4 arazöz ile müdahale edilen yangın yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'in Buca ilçesinde Toros, Portakal Vadisi ve Şahin Tepesi semtleri; Konak ilçesinde ise Kadifekale semti olmak üzere dört ayrı bölgede ağaçlık alanlarda çıkan yangınlar korkuttu.

Belediyeye bağlı itfaiye ekipleri 150 çam ve 100 zeytin ağacının bulunduğu Kadifekale'deki ağaçlık alanda çıkan yangına müdahale ederken, aynı anda Buca ilçesinde Toros, Portakal Vadisi ve Şahin Tepesi semtlerinde de yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangınlara müdahale etti. Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek olurken dört ayrı noktada çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

GÖKÇE YAŞANANLARA İSYAN ETTİ

Gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden duyuran İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, oluşan manzaraya tepki gösterdi. Gökçe,"Aynı anda 4ayrı yer yanıyor! Toros,ŞahinTepesi,Portakal Vadisi,K.kale..Yangın askeri alana sıçradı.Vicdansızlarla tüm gücümüzle savaşıyoruz!"dedi 

Yangın görsellerini paylaşan Gökçe mesjında 4 ayrı yerde yangın çıktığını duyurdu.  (İHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.