Dolar 32,5004
%0.16
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.484,770
%0.91
Bist-100 9.539,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurban Bayramı tatili 10 gün olacak mı'

Kurban Bayramı tatili 10 gün olacak mı'

Kurban Bayramı tatil takvimi için beklenen gün geldi çattı. Bakanlar Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kurul, bayram tatilinin kaç gün süreceğini toplantıda açıklayacak. Bakanlar Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.40'ta başladı.

  • Ege Postası
  • 15.08.2017 - 14:41

Bakanlar Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.40'ta Beştepe'de toplandı. Kurulun önemli maddelerinden biri de Kurban Bayramı tatili olacak. Toplantının ardından resmi karar açıklanacak.

Turizmciler 6 günlük bayram tatilinin 28-29 Ağustos’un da dahil edilerek 10 güne uzatılmasını, böylece turizmde gelirlerin artmasını istemişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklama "10 günlük tatile yeşil ışık" olarak yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

İKİ BAKAN OLUMLU SİNYAL VERMİŞTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıkladı. Salı günü Bakanlar Kurulu toplanacak. Bakanlar Kurulu’nda karar verilecek. Benim düşüncemi soruyorsanız teklif gelirse müspet oy kullanacağım" demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da turizmcilerin, Kurban Bayramı tatilinin 6 veya 10 gün olarak kararlaştırılıp ilan edilmesi beklentisine ilişkin, "Antalya milletvekili olarak tercihimizi tabi ki turizmden yana kullanacağız. Ancak salı günü Bakanlar Kurulu’nda karara bağlayacağız" diye konuşmuştu.

EKONOMİ BAKANI NE DEMİŞTİ'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise ilk açıklamasında "Bu üretimi düşürür, turizmi destekler mi destekler. Onun için buradaki bölümde susma hakkımı kullanıyorum. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ama diğer taraftan bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyoruz" diye konuşmuştu. 

2017 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)
1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)
2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)
3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)
4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.