Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurtulmuş yanıtladı: 'Hayır'cılar...

Kurtulmuş yanıtladı: 'Hayır'cılar...

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 13.02.2017 - 16:16

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Ne Sayın Başbakanımız ne Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir şekilde 'hayır' diyen vatandaşlarımızın hepsinin terörist olarak algılanmasını ihsas ettirecek en ufak bir şey söylememişlerdir. Dikkat çektikleri husus, Türkiye'de milletin düşmanı, devletin düşmanı olan unsurların, sistematik olarak ve örgütsel olarak 'hayır'a destek verdikleridir. O da gizli kapaklı bir şey değildir, ayan beyan ortada olan bir şeydir. Dolayısıyla bunu yanlış anlamaya ya da yanlış algının bir parçası haline getirmeye gerek yoktur" dedi. Kurtulmuş, "Kampanyanın henüz başındayız ama evetler ciddi şekilde önde görünüyor" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin soruları yanıtlayan Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye’nin Suriye’de yürütmekte olan operasyon, ne Suriye’nin topraklarında gözümüz olduğu için yapılan bir operasyondur, ne laf olsun diye yürütülmektedir, ne de Türkiye bir vekalet savaşının tarafı olduğu için yürütülmektedir. 

Bu operasyon çerçevesinde Cerablus’ta başlayan operasyon El Bab’a kadar uzandı. İnşallah TSK ve desteklediği ÖSO’nun zaferiyle sonuçlanacak. Operasyonlar başlamadan önce ABD ve Türkiye arasında varılmış bir mutabakat vardı. PYD ve unsurları Membiç’in doğusuna doğru çekilecekti.  Sayın Cumhurbaşkanımızın dünde ifade ettiği gibi uluslararası koalisyonla bir mutabakat oluşursa hem Membiç’in hem de Rakka’nın temizlenmesi için adım atabilir. Rakka IŞİD’in merkezidir. Biz IŞİD’i temizleyeceğiz ama yerine PYD-YPG’yi koyacağız derseniz bu Türkiye için güvenlik tehdididir. 

'HAYIR' OYU AÇIKLAMASI 

Türkiye’nin böyle bir konjonktürde tam zamanı olan bir anayasa referandumuna gidiyor olması dahi Türkiye demokrasisi açısından başlı başına bir kazanç, bir kazanımdır. Hayır diyenler de olacak, evet diyenler de olacak. Ortada çok açık bir gerçek var. Günlerdir PKK’nın üst düzey yöneticilerinin referandumda hayır çıkması için mesajlar verdiğini görüyoruz. Kurumsal olarak FETÖ’cülerin ya da PKK bağlantılı gruplar hayır kampanyalarına destek veriyor başka bir şey, hayır diyenler teröristtir demek başka bir şey.

Ne Sayın Başbakanımız ne Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir şekilde 'hayır' diyen vatandaşlarımızın hepsinin terörist olarak algılanmasını ihsas ettirecek en ufak bir şey söylememişlerdir. Dikkat çektikleri husus, Türkiye'de milletin düşmanı, devletin düşmanı olan unsurların, sistematik olarak ve örgütsel olarak 'hayır'a destek verdikleridir. O da gizli kapaklı bir şey değildir, ayan beyan ortada olan bir şeydir. Dolayısıyla bunu yanlış anlamaya ya da yanlış algının bir parçası haline getirmeye gerek yoktur.

GÖREVDEN ALINAN AKADEMİSYENLER 

KHK’larda olası bir takım yanlışlıklar varsa bunların düzeltilmesine ilişkin bir mekanizmayı kurmuştuk. Eğer ortaya çıkan bir yanlışlık varsa bunun nasıl düzeltileceğine ilişkin bir yasal mekanizmamız var. Bu KHK ile verilen karar nihai bir karar değil, eğer yanlışlıklar varsa düzeltilebilir bir karardır. Bu mekanizsa hızla kuruluyor. Bu tabiri caizse Anayasa Mahkemesi’nin de yükünü hafifletecek bir ara hukuki düzenlemedir. İlgili bakanlıklar buraya temsilci verecekler. Bunun mümkün olduğu kadar hızlı çalışmasını sağlamaya çalışacağız. 

"EVETLER CİDDİ ŞEKİLDE ÖNDE GÖRÜNÜYOR"

Kampanyanın henüz başındayız ama evetler ciddi şekilde önde görünüyor. Siyasi tecrübeme göre de evetler daha da artacaktır. Bazen haftada bir, hatta bazen günlük anketler yaptırdığımız olmuştur. Sahadaki nabzı haftalık olarak, günlük olarak kontrol edeceğiz. Ona göre seçmeni bilgilendireceğiz. İnanıyorum ki şenlik içinde bir kampanya yapacağı ve sonuçta evet kararı sandıktan çıkacaktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.