Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kürüm: İş yapamayanların lakırtısı

Kürüm: İş yapamayanların lakırtısı

Karabağlar Uzundere’deki rekreasyon alanı içinde yer alan “Göle Maya Çalan Nasreddin Hoca" heykeli tartışma konusu oldu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş’ın 'kaldırılsın' çıkışı ve belediye başkanı Selvitopu'nun 'keşke yapılmasaydı' sözlerine eski başkan Kürü'den yanıt geldi. Eski başkandan sert yanıt...Hedefinde Demirtaş ve Selvitopu

  • Ege Postası
  • 28.06.2017 - 09:22

EGE POSTASI -İzmir  Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı  Ekrem Demirtaş’ın Uzundere’deki Nasreddin Hoca heykelinin kaldırılması yönündeki açıklaması sonrası tartışma büyüdü. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Demirtaş'ın çıkışı sonrası  "Daha önce yapılmış. Keşke yapılmamış olsaydı" dedi. Demirtaş'ın çıkışı ve Selvitopu'nun sözleri sonrası projeyi başlatan Karabağlar Belediyesi Eski Başkanı Sıtkı Kürüm, hem Demirtaş'a hem Selvitopu'na sert sözlerle yüklendi.

İŞ YAPAMAYANLARIN LAKIRTISI

Kürüm, Ege Postası aracılığıyla şunları söyledi;

"Ekrem Bey (Demirtaş) İzmir’e yakışan hangi hizmeti yapmış. Başarısı neymiş de Karabağlar'daki bir projeyi eleştiriyor. Ekrem Bey projeyi gezmiş mi, içinde neler var biliyor m? Bize göre o proje açılmış olsaydı müzesiyle restoranlarıyla yüzme havuzuyla İzmir’e gelen turistlerin hepsinin en çok uğradığı yer olacaktı. Orası sadece heykel değil, altında 500 metrekare müze yapılacak alan olacaktı. Hediyelik eşyada satılacaktı. Bir çok kişi ekmek yiyecekti. Ekrem Bey bir gün bana sormuş mu neden yaptın, ne düşündün. Kendi yapsın daha güzelini alkışlayalım. Muhittin Bey(Selvitopu) niye açamadı. Bunu yapan projeyi ilçeye kazandıran beni çağırıp hiç sordu m? Fikir aldı mı. Hayır almadı. Keşke açabilseydi. Projenin hiçbir tarafını açamadı. İstanbul’a gidiyorsunuz 1453 müzesi var. Kuyruk var. Manisa’da müzelerde sıra var. Böyle bir eser kazandırmışız. Kullanıma açabilselerdi belediye para kazanacaktı istihdam olacaktı turist çekecekti. Boş muhabbet yapıyorlar. İş yapamayanların lakırtısı."

KİM NE DEMİŞTİ'

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Uzundere’deki rekreasyon alanı içinde yer alan “Göle Maya Çalan Nasreddin Hoca" heykelinin kaldırılması gerektiğini söylemişti. Demirtaş, İzmir’in ana aksında, kente giriş noktasında yapılacak heykellerin İzmir’in bir simgesi veya İzmir’e simge olabilecek bir heykel olması gerektiğini vurgulamıştı.

Demirtaş'ın çıkışı üzerine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu "Daha önce yapılmış. Keşke yapılmamış olsaydı" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.