Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurumsal kimliğin firmalar için ne gibi önemi vardır'

Kurumsal kimliğin firmalar için ne gibi önemi vardır'

Firmaların ticari rekabet ortamında kendilerini gösterebilmeleri ve hedef kitlelerine ulaşabilmesinin en etkili yollarından bir tanesi reklamlardan sonra, kurumsal kimlik tanıtımıdır.

  • Ege Postası
  • 06.01.2017 - 17:56

Kurumsal kimlik bazı unsurlardan oluşur. İşletmenin logosu, ismi, antetli kağıdı, eğer işletmeye ait araç varsa bunların üzerinde yer alacak genel görünüm tasarımları, işletme çalışanlarının kıyafetleri ve işletmenin genelinde çalışanların davranışları kurumsal kimlik oluşturma unsurlarıdır.

İşletmelerin her mecrada belirlediği stratejinin yansıması kimlik oluşumunda kendisini gösterir. Firmalar için önemli olan bu kimliğin en iyi şekilde ortaya koyulmasıdır. Kimlik ne kadar iyi tanıtılırsa firmanın kar marjının yükselmesi, yeni hedef kitleler bulması ve karlı iş anlaşmaları yapabilmesi de o kadar kolay olur.

Logo Tasarımı Firmaların Ön Yüzüdür

Çok iyi tasarlanmış bir logoya milyonlarca dolar ödenebiliyor. Tabi ki iyi bir logo tasarlayabilmek oldukça zor bir iş. Bilgi birikimi ve yaratıcılık gerekiyor. İyi bir logo tasarımı sayesinde firmalar, diğer rakip firmaların bir adım önüne geçebiliyor. Logo tasarımı da kurumsal kimlik tasarımı unsurları arasında yer alıyor.

İşletmelerin felsefelerini ve tüm özelliklerini tek bir resim ya da yazı ile anlatabilmek logo tasarımının ana unsurlarındandır. Burada amaç hedef kitleyi etkilemek ve firma hakkında derinlemesine düşünmesini sağlamaktır. Bu yüzden tasarımı ön yüzü olan logo tasarımının ciddiye alınması gerekir.

İyi Bir Tanıtım ile Az Harcayıp, Çok Kazanabilirsiniz

Firmalarının imajının oluşturulması zor ama bir o kadar da yorucu bir iştir. İyi bir tasarıma verilecek ücret belki işletmeler için çok olabilir, ancak bunun geri dönüşü, işletmelere daha çok kazanç ve prestijdir. Bu yüzden kurumsal kimlik fiyatları yapılan çalışmaya göre değişiklik gösterebilir.

Kurumsal kimlik tasarımında, tasarımı yapan firma ile tasarımı yaptıran firma iş birliği içinde çalışır. Tasarımı yapacak olan kişinin, firmanın belli başlı özelliklerini bilmesi gerekir. Firmanın imajının iyi bir şekilde lanse edilmesi burada amaç olarak karşımıza çıkar.

Tasarım yapan firmanın elinde birçok veri vardır ve bu verileri, deneyim süzgecinden geçirerek en iyi sonucu elde etmeye çalışır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.