Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurutulmuş mandalina Soyer'e ödül getirdi

Kurutulmuş mandalina Soyer'e ödül getirdi

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği 13. Kent ve Yaşam Ödül Töreni'nde Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, "yılın en başarılı yerel yöneticisi" ödülüne layık görüldü. Soyer'e 'yılın en başarılı yerel yöneticisi' onuru

  • Ege Postası
  • 24.05.2017 - 11:29

EGE POSTASI - Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından İstanbul Armada Hotel'de düzenlenen 13. Kent ve Yaşam Ödül Töreni'nde, İzmir'e de ödül geldi.

Cittaslow (Sakin şehir) ile adını duyuran Seferihisar'ın başarılı belediye başkanı Tunç Soyer, özellikle kurutulmuş mandalina projesiyle "yılın en başarılı yerel yöneticisi" ödülüne layık görüldü.

Ödülü aldıktan sonra sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Soyer, " Bize bu ödülü layık gören Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, yönetim kurulu ve birbirinden değerli jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu onuru birlikte yaşadığımız çalışma arkadaşlarım ve tüm Seferihisarlılara şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

KURUTULMUŞ MANDALİNA 

Dünyaca beğenilen 'satsuma' cinsi mandalinanın yetiştiği Seferihisar’da, son yıllarda ürünün markalaşması, çeşitliliğinin arttırılması ve üreticinin daha çok kazanmasıyla ilgili yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklenmişti. 

Seferihisar Belediyesi ağaçta 50 kuruş, tezgahta 1 lira olan mandalinayı jeotermal enerjiyle kuruttu. Kurutulmuş mandalina, tam 5 kat fiyatına ihraç edilmeye başlandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.