Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liman esnafına 'Kaya' gibi moral

Liman esnafına 'Kaya' gibi moral

Kruvaziyer gemilerinin 2016 yılından itibaren İzmir’i rotalarıdan çıkarmasıyla İzmir Alsancak Limanı'nda bulunan 11 dükkana turist gelmez oldu. Gemi gelmiyor, dükkanlar boş kaldı

  • Ege Postası
  • 05.02.2017 - 12:37

Bir yıl boyunca iş yapamadıkları halde TCDD’ye de kira ödeyen esnaf, kiraların durdurulmasını ya da sembolik bir rakama düşürülmesini istedi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ile limandaki kapalı işyerlerini ziyaret etti ve bu hafta içinde sorunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a ileteceğini belirtti.

Bir zamanlar günde 3- 5 kruvaziyer gemisi karşılayan İzmir'e bir yıldır gemilerin uğramaması nedeniyle Alsancak Limanı'nda satış yapan işyerleri kepenk indirmek zorunda kaldı. Yaklaşık 3 bin turistin indiği limanda satış yapan dükkanlar ayda ortalama 2 bin lira kira veriyordu. Turist gelmeyince dükkanlar kapandı ancak kiraları işlemeye devam etti. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ile limandaki kapalı işyerlerini ziyaret etti. Esnafla görüşen ve sorunlarını dinleyen Kaya, bu hafta içinde sorunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a ileteceğini belirtti. Kaya, şunları söyledi: 

"Kiralarda daha önce bir düzenleme yapılmış ancak bu yeterli olmamış. Kruvaziyer şirketlerinin İzmir'i yeniden rotalarına aldığı zamana kadar kiraların ciddi oranda düşürülmesi için çalışacağız. Kruvaziyer turizminin ülkemiz açısından olumsuz yönde etkilendiğini biliyoruz. Bu etkilenme, Ortadoğu'da ve Mısır'da yaşanan olumsuz hadiselerle başladı ve bugünlere geldi. Bu böyle devam etmeyecek. Kruvaziyer turizminin gelişimi için uygun altyapının tümüyle tamamlanması ve tanıtım kampanyalarına hız kesmeden devam edilmesi öncelikli hedefimiz. 2011, 2012 ve 2013 yıllarında, Dünya Seyahat Ödülleri kapsamında, Avrupa'nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu ödülünü alan İzmir'imizin yeniden atağa kalkması için hep birlikte çalışacağız" dedi. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.