Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Linux Hosting Joomla kurulumu

Linux Hosting Joomla kurulumu

Wordpress’den sonra en yaygın içerik yönetim sistemlerinden olan Joomla kurulumunun nasıl yapılacağını öğreneceğiz.

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 10:20

Joomla site için bir Linux hosting paketine ihtiyacınız olacak. Tercihan Limitsiz Hosting paketi olması ileride disk limitlerine takılmamanız için daha iyi olacaktır. En uygun limitsiz hosting paketini www.hosting.com.tr  sitesinden bulabilirsiniz. Şimdi kurulum aşamalarına geçelim.

İlk aşamada Joomla dosyalarının indirilmesi bulunuyor. Bunun için www.joomla.org sitesine giriş yapınız. Get Started download yazan butona basarak download sayfasına ulaşmalısınız. Bu sayfadan son sürümü bilgisayarınıza indiriniz.

Ardından hosting paketinizin ftp alanına erişim için size verilmiş olan şifreler ile ve bir ftp programı ile ftp alanınıza bağlanın. İlgili klasöre dosyalarınızı yükleyin. Sonrasında hosting kontrol paneli üzerinden bir adet MySql veritabanı oluşturmanız gerekecektir. Kontrol panele giriş yapıp istediğiniz isimde bir veri tabanı oluşturunuz. Veri tabanı oluşturduktan sonra kullanıcı adı ve şifre tanımlamayı da unutmayın.

Bu işlemlerden sonra artık tarayıcı üzerinden web adresinize girip kuruluma başlayabilirsiniz. İlk aşamada ekranda dil seçimi gelecektir. Türkçe veya başka bir dili seçerek sonraki aşamaya geçiniz.

Burada en üst bölümdeki değerleri Evet olarak belirlenmiş olması yeterlidir. Eğer öyle sonraki tuşuna basıp bir sonraki adıma ilerleyebilirsiniz. Lisans onayını da verdikten sonra artık veri tabanı bilgilerini gireceğiniz ekrana geliyorsunuz. Burada sunucunun ip adresini, veri tabanı bilgilerinizi giriyorsunuz.

Diğer adıma geçtiğinizde ise sitenize bir isim vermeniz gerekiyor. Ayrıca yönetici için bir e-mail adresi ve şifre belirlemelisiniz. Bu şifreyi unutmayın daha sonra yönetim sayfasına giriş için bu kullanılacaktır.

Bir sonraki adımda ise joomla kurulumu tamamlanmış olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.