Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lokantacılardan şehit yakınları ve gazilere vefa

Lokantacılardan şehit yakınları ve gazilere vefa

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı 80 bin işletme, 14-16 Temmuz tarihlerinde şehit yakınları, gaziler ile ailelerine ücretsiz yemek hizmeti sunacak. Lokantacılardan şehit yakınları ve gazilere vefa

  • Ege Postası
  • 12.07.2017 - 16:53

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı 80 bin işletme, şehit yakınları ve gaziler ile ailelerine 14-16 Temmuz tarihlerinde ücretsiz yeme-içme hizmeti verecek.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin çok büyük bir tehlike atlattığına işaret etti.

Kanlı darbe girişiminin canlarını ortaya koyan kahramanlar sayesinde atlatıldığına dikkati çeken Yenice, "Türk esnaf teşkilatının bir parçası olarak bugün kepenklerimizi açabiliyorsak, ışıklarımızı yakabiliyorsak, iş, aş ve istihdam üretebiliyorsak şehit ve gazilerimiz sayesinde olduğunun farkındayız." dedi.

Darbe girişiminin yılının yaklaşması dolayısıyla federasyon olarak ne yapabileceklerini düşündüklerini aktaran Yenice, yönetim kurulu olarak 3 gün ücretsiz hizmet konusunda karar kıldıklarını bildirdi.

80 BİN İŞLETMEDE ÜCRETSİZ YEMEK

Federasyon olarak 80 bin işletmeleri bulunduğunu hatırlatan Yenice, 81 ildeki odalarına genelge gönderdiklerini dile getirdi. Yenice, şöyle konuştu:

"Bu genelge kapsamında 14-16 Temmuz'da yemeğin dostluk, arkadaşlık, kardeşliği çağrıştırdığını düşünerek şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine yönelik böyle bir organizasyonu düşündük. Esnafımız çok heyecanlandı ve hepsi de kabul etti. Esnaf teşkilatı yaklaşık 800 yıldır bu milletin içerisinde olan bir yapıyız. Biz ülkemizin hem iyi günlerinde hem de kötü günlerinde vardık. Biz şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine çok şey borçluyuz. İnşallah diğer esnaf teşkilatları da böyle bir işe girişir."

Şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin, "Tüm şehit, gazi ve gazi ailelerimiz misafirimizdir" yazısının bulunduğu lokanta ve pastacılardan faydalanabileceğini bildiren Yenice, federasyondaki bütün arkadaşlarının, misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarına inancını ifade etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.