Dolar 32,4608
%0.04
Euro 34,8057
%0.24
Altın 2.479,780
%0.71
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MAKTEK Fuarı İzmir’e geliyor

MAKTEK Fuarı İzmir’e geliyor

İzmir’de ilk kez 4-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan MAKTEK İzmir Fuarı’nda Ege Bölgesi’nin makina sektörünün temsilcileri bir araya gelecek. Ayrıca fuarda 250 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

  • Ege Postası
  • 28.09.2017 - 16:02

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ile Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle İzmir’de ilk kez düzenlenecek MAKTEK İzmir Fuar’ı, 4 Ekim’de kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuarın tanıtım toplantısına TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Makina İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkayan, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Aydoğdu katıldı. Fuarİzmir Alanı’nda 4-7 Ekim tarihlerinde yapılacak fuar hakkında bilgi veren TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Ege Bölgesi, başta otomotiv tedarik, savunma ve havacılık, kalıp, ambalaj gıda, ağaç işleme ve mobilya üretiminde, ülkemizdeki sanayi kuruluşlarının yüzde 16'sını bünyesinde barındırıyor. Bu oldukça önemli bir oran ve Ege Bölgesi'nin taşıdığı büyük potansiyele işaret ediyor. İzmir ve Ege Bölgesi'nin gelişimine sunabileceğimiz katkılardan yola çıkarak alanlarında marka olmuş fuarlarımızı bu bölgelere de taşımaya karar verdik. Dönüşümlü olarak gerçekleştireceğimiz MAKTEK Fuarı, tekli yıllarda İzmir’de, çiftli yıllarda ise İstanbul’da sektörü bir araya getirecek. Fuarın en önemli amacı, Ege Bölgesi'nin imalat endüstrisine yönelik yatırımlara yön vermek ve teknolojiyi Egeli sanayicinin ayağına götürmek. Bu kadar önemli bir amaca hizmet ederken katılımcı ve ziyaretçilerin kaliteli bir platformda buluşması için titizlikle çalışıyoruz. Türkiye'nin en önemli üreticileri ve dünyanın en önemli markalarının bu fuarda yerini alması da yaptığımız kapsamlı çalışmaların ürünüdür. İzmir fuarı toplamda 390 firma-firma temsilciliği ve 875 markayı aynı platformda buluşturacak. 40 ülkeden 35 bin ziyaretçi gibi bir hedefimiz var. Geleceğin akıllı üretim teknolojilerinin görülebileceği fuarın bu yıl 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratmasını hedefliyoruz" dedi.

Takım Tezgahları Sanayici ve işadamları Derneği Başkanı Hakan Aydoğdu ise "Üretimin olmazsa olmazı olan takım tezgahlarının gelişimi, diğer imalat sektörlerini de doğrudan etkiliyor. Sanayide imal edilen her ürün, ya bir takım tezgahı ya da yine bir takım tezgahı ile imal edilmiş bir makina ya da kalıp vasıtasıyla üretiliyor. Uzun zamandır İzmir’de nitelikli ve kapsamlı bir fuar organize etmek istiyorduk. Bu fuar sadece İzmir için değil çevre iller ve ülkeler için de büyük potansiyel taşıyor. İstanbul’daki fuara katılamayanlar bu fuara gelebilecek" diye konuştu.

Makina İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkayan da İzmir’in ihracatının yüzde 8.4’nün makina ve teçhizat ürünlerinden oluştuğunu ve Türkiye'nin makina ihracatında dünyada 4. sırada yer aldığını belirterek fuarın önemine dikkat çekti.

MAKTEK İzmir Fuar'ında, üniversal talaşlı imalat makinaları, sac işleme makinalari, kesici takımlar, takım tutucular, CADICAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak, kesme ekipmanları, kaynak makinaları, yedek parça,ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek. Fuar 4-6 Ekim’de 10.00-19.00, 7 Ekim ise 10.00 -18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.