Dolar 32,5168
%-0.09
Euro 34,8211
%-0.13
Altın 2.429,770
%-0.01
Bist-100 9.714,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maliye Bakanı’ndan önemli açıklamalar

Maliye Bakanı’ndan önemli açıklamalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ağbal varlıklı insanlardan daha çok vergi alındığını belirterek, "2 milyonun üzerinde Ferrari alıyorsanız ilave 6 bin TL vergiyi vereceksiniz" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 16.10.2017 - 12:23

İşte Ağbal’ın açıklamalarından satırbaşları:

2018 yılında vergi gelirlerinde 2017’ye göre yüzde 15.2 artış görülüyor.

2018 yılında vergi sisteminde reform yapacağız.

TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar öteden beri yaptığımız bir konu. Çalışma Bakanlığı’mız da bu konuda bir çalışma yaptı. Öncelikle ekonomi koordinasyon kurulunda ardından bakanlar kurulunda çalışmaları bir araya getireceğiz. Kapsamlı bir çözüm paketini oluşturmayı hedefliyoruz.

KAMU ÖZEL PROJELERİN SON HALİ

Hükümet olarak bir düzenleme yapacağız. Alt detaylar için çalışmalar yapılacak. Bütçeden kamu özel işbirliği projelerine taahhüt edilen projeler için kaynak ayırıyoruz. Türkiye hem altyapıda hem sağlık sektöründe kapsamlı hizmetlere adım attı. Türkiye olarak başka ülkelerdeki deneyimleri aldık. Belirli bir büyüklük için özel sektöre garanti veriyorsunuz. Şu an Türkiye olarak tüm kamu özel projelerin toplam büyüklüğü önümüzdeki yıllarda yansımaları konusunda uluslararası standartlara uygun bir çalışmayı kamu ile paylaşacağız.

ŞEHİR HASTANELERİ

2018 yılında Sağlık Bakanılığı bütçesinden şehir hastaneleri projeleri için 2.6 milyar lira bir ödeneği ayırdık. Bunun bir kısmı sabit kira ödemeleri bir kısmı da hizmet bedelleri. Şehir hastaneleri tamamlandıkça bedelleri yansıtacağız bütçeye.

MTV AÇIKLAMASI

Mevcut MTV sisteminde aracın değeri ne olursa olsun motor silindir hacmi aynı ise aynı miktarda vergi ödüyorsunuz. 2017 yılında 1600 cc vergili değeri 70 binin altında araç aldınız. Siz buna 1035 TL vergi ödüyorsunuz. Bugün bir gazetede örnek gördüm bula bula Ferrari örneğini bulmuş vatandaş. Ben Ferrari alacağım aynı parayı ödeyeyim diyor. İlk defa ödeme ilkesini hayata geçiren yeni bir vergi sistemini hayata geçiriyoruz. Geniş toplum kesimleri de komisyonda yaptığımız görüşmelerde uygun buluyor. 2018 yılında biz ilk defa trafiğe yeni çıkacak araçlar için yeni bir vergi sistemi getiriyoruz. Yeni oluşacak değerler üzerinden bir vergi ödenecek. Arkadaşlara sordum bu Ferrari ne kadar 2 milyon liramış. 6 bin TL ilave motorlu taşıtlar vergisi istiyorsunuz. 2 milyonun üzerinde Ferrari alıyorsanız ilave 6 bin TL vergiyi vereceksiniz. Herkes Ferrari almıyor. Bu konuyu yazan arkadaşlar bu tip araçların alınıp satıldığı ortamlarda konuşuyorlar. Ödeme gücü ilkesini hayata geçiren bir düzenleme yapıyoruz. 2018 yılında en düşük memur maaşı 2830 TL olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.