Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'da 6 HDP'li tekrar gözaltında

Manisa'da 6 HDP'li tekrar gözaltında

Manisa'da PKK/KCK terör örgütüne yardım ve propaganda suçlarından gözaltına alınan ve sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP'nin 5 ilçe başkanı ile parti 1 ilçe yöneticisi savcılığın itirazı sonrasında yapılan operasyonla tekrar gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 21.01.2017 - 12:19

Manisa'da geçen yıl aralık ayında 13 kişi, 'Terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'örgüte finans sağlamak', 'örgüte eleman temin etmek' ve 'silahlı terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve yataklık' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüphelilerden HDP Manisa İl Başkanı Ahmet Ertaş'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu savcılarının itirazının ardından 6 zanlı hakkında tekrar yakalama kararı çıkardı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün gece yaptıkları operasyonda haklarında yakalama kararı verilen HDP Salihli İlçe Başkanı Abdulkadir M., HDP Sarıgöl İlçe Başkanı Abdülhamit K., HDP Akhisar İlçe Başkanı Mehmet Sıddık B., HDP Gölmarmara İlçe Başkanı Tarık Ş. ve HDP Alaşehir İlçe Başkanı Muzaffer G. ile HDP Yunusemre ilçe yöneticisi Rahmatullah Y.'yi tekrar gözaltına aldı. Emniyet'e götürülen şüpheliler, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.