Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MARBLE'ın konsepti Afrodisias

MARBLE'ın konsepti Afrodisias

23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda tasarım ön plana çıkıyor. Uluslararası Taş Kongresi’nin teması “Taş ve Sanatsal Üretim", konsepti ise “Afrodisias".

  • Ege Postası
  • 27.01.2017 - 11:56

23. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Danışma Kurulu toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 22- 25 Mart 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir’de organize edilecek fuar için yapılan çalışmalar, kurula aktarıldı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Taş Kongresi’nde tasarımın da yer alacağı ve ön plana çıkarılacağını belirten İZFAŞ yetkilileri, mimar ve jeoloji mühendislerinin katkılarının önemli olduğunu dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ve Ege Maden İhracatçıları Birliği işbirliğinde gerçekleştirilecek kongrenin teması “Taş ve Sanatsal Üretim", konsepti ise “Afrodisias" olacak. Kongrede, uzmanlar; taş üretimi, işlenmesi, mimari ve sanatsal üretimde kullanımına ilişkin bilgilendirmede bulunacak. Kongre kapsamında düzenlenen “Genç Yaratıcı Fikirler Platformu" ile sektörde profesyonel olarak yer almayan; tasarım, peyzaj, endüstriyel tasarım ve mimari alanlarında üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya halen okuyan tasarımcılara fikirlerini gerçekleştirme imkanı yaratılacak. Yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğin güçlenmesine katkıda bulunacak etkinlik, sektörün rekabet gücünü artırırken doğaltaş ve mermer kullanımının özendirilmesini ve artırılmasını sağlayacak.

TEMSİLCİLİK SAYISI 5 KAT ARTTI
Geçtiğimiz yıl yüzde 12 büyüme ile 139 bin metrekare alanda organize edilen MARBLE İzmir’in ürün dağılımına göre yüzde 73’ünü doğal taş firmaları oluşturdu. 85 farklı ülkeden gelen ziyaretçinin ağırlandığı fuar için bu yıl yapılan katılımcı ve ziyaretçi çalışmaları da kurula aktarıldı. Yurtdışında yapılan çalışmalar kapsamında birebir görüşmelerin yanı sıra temsilcilikler yoluyla da ziyaretçilerle temasa geçildiği belirtildi. 2014 yılında 5 temsilcilik ile işbirliği yapan İZFAŞ’ın, 2016 yılı sonu itibariyle 25 temsilciyle ortak bir çalışmaya girdiği kaydedildi. Temsilcilik çalışmalarının arttığı bölgelerin başında Kuzey Afrika, Ortadoğu ve İran bölgelerinin olduğunu belirten İZFAŞ yetkilileri, firmalara özel tanıtımların yanı sıra ürün ve coğrafi konuma göre farklı çalışmalar da yaptıklarını ifade etti. Ziyaretçi hedef kitlesine, ürün grubu ve bölge çeşitliliğine göre hazırlanmış tanıtım görselleriyle sürekli temas ettiklerini belirten İZFAŞ yetkilileri, doğaltaş sektörünün önemli aktörlerinden İran pazarına da önem verdiklerini söyledi. Yıllardır uygulanan ambargo uygulamasının kaldırılmasıyla doğal taş sektörünün önemli bir aktörü haline gelecek İran pazarına iş makineleri ve teknolojisiyle girmek isteyen sektör temsilcileri, bu konuda İZFAŞ’tan destek istedi. İZFAŞ yetkilileri, sektöre her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi. İran ile ilgili yapılan çalışmaların birçoğunun iş makineleri ve teknoloji ürün grubuna ait firmalardan oluştuğu belirtildi. Toplantıda, ham mermer ihracatından işlenmiş mermer ve doğaltaş ihracatına geçişin önemli olduğu da vurgulandı.

MARBLE İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
Ayrıca toplantıda, İZFAŞ ile Ege Maden İhracatçı Birlikleri’nin Xiamen Fuarı’ndaki Türkiye Milli Katılımı Holü’nde yapacağı çalışma hakkında da bilgi verildi. Yapılacak çalışma ile fuarda irtibata geçilecek profesyonel katılımcılar, 23. Marble hakkında bilgilendirilecek. Fuarın ikinci ve üçüncü günü Xiamen katılımcıları arasında düzenlenecek çekilişle, 180 alıcının uçak ve konaklaması karşılanarak Marble Fuarı’na katılımı sağlanacak. Projeye, Ekonomi Bakanlığı destek verecek. Diğer yandan Çin, Almanya, Hindistan’da sektöre yönelik olarak düzenlenen fuarlarda Marble için tanıtım çalışmalarına devam ediliyor.

Fuar katılımcısı Türk firmaları Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenecek. Fuara katılacak Türk firmalarının 30 bin liraya kadar stant katılım ücretlerinin yarısı devlet tarafından karşılanacak. Dünyanın sektöründe en büyük ilk üç fuarından biri olan 23. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de düzenlenecek. Danışma Kurulu’na katılanlar şöyle: “İZFAŞ, Ege Maden İhracatçı Birlikleri, Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneği, Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği, Amasya Mermer ve Madenciler Derneği, Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği, Burdur Mermerciler ve Madenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği, Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği, Doğaltaş Makina ve Teknolojileri Üreticileri Derneği, İstanbul Mermerciler Derneği, İzmir Mermerciler Derneği, Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği, Marmara Mermerciler Madenciler ve İş Adamları Derneği, Muğla Mermerciler Derneği ile mermer sektörünün önemli temsilcileri."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.