Dolar 32,4985
%-0.13
Euro 34,9388
%0.32
Altın 2.432,940
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mart ayı Caz ayı

Mart ayı Caz ayı

İzmir'de müzikseverler mart ayında caza doyacak. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlediği v e 1-18 Mart tarihleri arasında yapılacak 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde ünlü Türk ve yabancı caz sanatçıları konser verecek.

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 15:09

İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü İzmir, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu ve İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen Festival, 1 Mart 2017 Çarşamba günü AASSM'de yapılacak sergi açılışı ve Manuel Magrini Konseri ile başlayacak. İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İtalya'nın İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Funda Erkal, Polonya ve Slovakya Fahri Konsolos temsilcisi, Goethe Enstitisü , İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu temsilcilerini de katıldığı basın toplantısında Festivali tanıttı. Sarper, 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde on bir konser, bir sergi, bir seminer, bir film gösterisi, atölyeler ve yan etkinliklerin yer alacağını söyledi. Avrupa'da adını duyuran festivale katılmak için sanatçıların adeta yarıştığını belirten Sarper, son iki yıldır 10-15 Festival'de yer almak için kendilerine yazı gönderdiğini belirtti. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde ilk yıllara göre ciddi seyirci artışı olduğunu, salonlarda doluluk yaşandığına dikkat çeken Sarper, bunun kentin kültür ve sanatı için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Sarper, müziksever İzmirlileri konserleri izlemeye davet etti. İtalya İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi de festivale katkı koymaktan mutlu olduklarını, bu yıl da genç bir İtalyan sanatçının açılış konseri vereceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Funda Erkal, İzmir'i cazla dolu dolu bir Mart ayının beklediğini söyledi. İKSEV'i takdir ettiklerini belirten Erkal, desteklerinin süreceğini dile getirdi.

AÇILIŞ KONSERİ MAGRİNİ'DEN

24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin 1 Mart 2017 Çarşamba günü saat 20.00'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Konser Salonunda yapılacak açılış konserinde sahneye İtalyan cazının sıra dışı yeteneklerinden biri olan piyanist Manuel Magrini çıkacak. 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde video performans sanatı da iki özel gösteriyle seyirciyle buluşacak. Aras Özgün ve Yiğit Eygi'den oluşan Ody Vijul, Etienne Jules Marey'in sinemanın öncülü olan görüntülerini başka bir teknolojik platformda yeniden yorumlayacak. 3 Mart 2017 Cuma günü saat 20.00'de AASSM Küçük Salonda yapılacak etkinliğin ikinci bölümünde Burak Erdeniz, Hazal bayar ve Talat Savaşkan, interaktif projeleri Experience limite' i sunacak. Festival'de 4 Mart 2017 Cumartesi günü Fantastik Çekoslovak Trio Otto Hejnic'i ağırlanacak. 

ŞANSONLARIN KRALİÇESİ MARİE MİFSUD FESTİVAL'DE

Caz şarkıcısı, yorumcu, besteci, Fransız şansonlarının kraliçesi olarak bilinen Marie Mifsud iki farklı konserle 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde olacak. İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile ilk konser 8 Mart 2017 Çarşamba günü AASSM Küçük Salonda yapılacak. Marie Mifsud 9 Mart 2017 Perşembe günü İzmir Fransız Kültür Merkezi Salonunda Fransız yazar, şair, müzisyen, şarkıcı Boris Vian'ın şiirlerinden kompozisyonlar sunacak. 

ARAP ŞİİRSELLİĞİ VE ÇAĞDAŞ CAZ

Almanya'nın kültürlerarası öncü müzik grubu Masaa, Arap Şiirselliğini çağdaş caz ile buluşturdukları özel projeleri ile 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne katılacak. Grup 10 Mart 2017 Cuma günü AASSM küçük salonda yapılacak konserde caz, yeni klasik, dünya müziği ve pop yelpazesinde seyreden, oryantal seslerle ve Arap şiiriyle bütünleşen sıra dışı bir müzik sunacak. Jazz Forum dergisi Aralık 2012 sayısında "Polonya cazının büyükelçisi" olarak nitelendirilen Artur Dutkiewicz 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verecek. Günümüz cazının en etkili müzisyenlerinden biri olan kontrbas sanatçısı Ozan Musluoğlu ve Türk cazı denince akla ilk gelen isimlerden oluşan “En İyi Arkadaşları" 18 Mart 2017 Cumartesi günü AASSM Konser Salonunda 24. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin kapanış konserini yapacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.