Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mavişehir'de mahkemelik araziye protokol camisi

Mavişehir'de mahkemelik araziye protokol camisi

Mavişehir’de mülkiyeti Hazine’ye ait dev toplu konut alanına protokol camisi için vize çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçmişte bölge halkının itirazlarına konu olan ve mahkemeye taşınan alanla ilgili özel plan hazırladı. Mavişehir'de mahkemelik araziye protokol camisi

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 12:03

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Defterdarlık tarafından 2013’te Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen ve protokol camisi yapılması planlanan tartışmalı araziyle ilgili flaş bir plan değişikliği daha geldi.

Alışveriş merkezleri ve toplu konut alanlarının yoğun olduğu Mavişehir’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan flaş bir plan değişikliği geldi. İzmir’in en lüks semtleri arasında gösterilen Mavişehir’in merkez noktasında, Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’ne ve Cahar Dudayev Bulvarı’na komşu mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait 8 bin 672 metrekarelik taşınmaza dair özel plan hazırlandı. TOKİ tarafından özel olarak hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan yeni plana göre alana İzmir’in en büyük protokol camilerinden birisi yapılacak.  

BAKANLIKTAN PROTOKOL CAMİSİNE ÖZEL PLAN

İlk olarak 2013’te ardından da 2016 yılının başında ikişer yıl olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen arazi artan konut yoğunluğu ve bölgenin artan ihtiyaçları gerekçe gösterilerek dini tesis alanı ilan edildi. Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nden daha büyük ölçekte ve İzmir’in en büyük protokol camisi inşa edilmesi planlanan araziye dair hazırlanan planlar bir ay süreliğine askıya çıkartıldı. Görüş, öneri ve itirazlara açılan yeni planlara dair 30 gün içerisinde itiraz gelmediği takdirde kesinlik kazanacak.

MAHKEMELİK OLMUŞTU

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki olan Emlak Konut’a ait Karşıyaka Mavişehir’de bulunan arazilerle ilgili ilk olarak 2012 yılında hazırlanan dev toplu konut planları bölge halkından iki bini aşkı n itiraz alırken, süreç mahkemeye taşınmıştı. Sayısız kurum, meslek odaları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da karşı çıktığı plan değişikliği, 2014 yılında Danıştay tarafından iptal edilmişti. Bölgenin kaderini yakından ilgilendiren toplu konut planlarına daha sonra bakanlık makamından karşı hamle gelmiş ve değişiklik temyize gitmişti. Hali hazırda ibadet alanı olarak belirlenen ve boş durumda bulunan dev araziye dair hazırlanan son planla birlikte bölgede tek olacak dev bir cami inşa edilmesinin önü de açılmış oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.